XBLOG logo @2x

Η Samsung βάζει επίσημο τέλος στο Galaxy Note 7

Η Samsung έστειλε αίτημα σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματά της να σταματήσουν τις πωλήσεις του Galaxy Note 7, έπειτα τις καταγγελίες για περαιτέρω ανατινάξεις συσκευών τις προηγούμενες ημέρες. Η εταιρία ζήτησε από τα καταστήματα και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο να σταματήσουν να πουλούν και να ανταλλάζουν κομμάτια αντικατάστασης, τα οποία υποτίθεται ήταν ασφαλείς.

Όλα τα κομμάτια του Galaxy Note 7 που βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών αυτή τη στιγμή θα πρέπει να απενεργοποιηθούν, λέει η Samsung, συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών που δόθηκαν για αντικατάσταση. Στη σελίδα που πληροφορεί για την ανάκληση των Note, η Samsung ενημερώνει τους πελάτες της ότι μπορούν είτε να αντικαταστήσουν το phablet με κάποιο άλλο smartphone (π.χ. το Galaxy S7) είτε να ζητήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

«Δουλεύουμε με σχετικές ρυθμιστικές αρχές για να διερευνήσουμε τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με το Galaxy Note 7,» έγραψε η κορεάτικη κατασκευάστρια σε δημοσίευσή της στο blog της.

Η Επιτροπή Ασφάλειας Αμερικάνικων Καταναλωτικών Προϊόντων επαίνεσε την Samsung για την παύση των πωλήσεων. «Είναι η σωστή κίνηση για την Samsung να αναστείλει τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές όλων των Galaxy Note 7,» είπε ο πρόεδρος Elliot Kaye. Είπε επίσης ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει ενεργά την έρευνα σχετικά με τα προβλήματα των κινητών.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης τις απόψεις των καθηγητών Venkat Viswanathan (Carnegie Mellon University) και Cho Jae-phil (Future Batteries Research Center). Οι δύο καθηγητές είπαν στην The Wall Street Journal ότι πιστεύουν πως δεν ευθύνονται μόνο οι μπαταρίες των Note, αλλά και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των συσκευών, ειδικά αυτά που βρίσκονται κοντά στην θέση της μπαταρίας. Επιπλέον, η εταιρία όχι μόνο βιάστηκε να κυκλοφορήσει το φετινό Note για να προλάβει τα iPhone 7, αλλά βιάστηκε να κυκλοφορήσει και τις συσκευές αντικατάστασης, επομένως δεν θα πέρασαν από διεξοδικές δοκιμές.

Η Samsung θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα στο Galaxy S8 το οποίο λέγεται ότι θα έρθει με ριζικές αλλαγές στο design και θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.