XBLOG logo @2x

Η Samsung επεκτείνει το SAIT AI Lab δίνοντας ώθηση στο AI για συστήματα ημιαγωγών επόμενης γενιάς

H Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε την επέκταση του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το Εργαστήριο θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει την εδραίωσή της στην έρευνα ΑΙ και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα σε συστήματα ημιαγωγών.

Το Εργαστήριο AI βρίσκεται στο Mila (Montreal Institute for Learning Algorithms) στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το Mila ιδρύθηκε από τον καθηγητή Yoshua Bengio στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, είναι ένα από τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα στον τομέα της βαθιάς εκμάθησης (deep learning) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και το Πανεπιστήμιο McGill. Το εργαστήριο SAIT AI Lab του Μόντρεαλ διαθέτει ένα ανοιχτό χώρο εργασίας με στόχο τη στενή συνεργασία με τις ερευνητικές κοινότητες του AI στο Mila.

Το εργαστήριο SAIT AI Lab θα επικεντρωθεί στην έρευνα χωρίς επιτήρηση και στα Γενεσιουργά Ανταγωνιστικά Δίκτυα (Generative Adversarial Networks – GAN) για την ανάπτυξη ριζοσπαστικών καινοτομιών και καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων νέων αλγορίθμων βαθιάς εκμάθησης και νέας γενιάς Τεχνητή Νοημοσύνη εντός συσκευής (AI on-device).

Samsung SAIT AI Lab Montreal expansion

Για να συμβάλλει στην προσπάθεια, το εργαστήριο AI έχει ενεργά προσλάβει κορυφαίους συνεργάτες στην έρευνα βαθιάς εκμάθησης, συμπεριλαμβανομένου του Simon Lacoste-Julien, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Επικεφαλής του SAIT AI Lab. Επιπλέον, η Samsung σκοπεύει να αποστείλει προσωπικό Έρευνας & Ανάπτυξης στον τομέα Device Solutions Business στο Μόντρεαλ και να χρησιμοποιεί τα εργαστήρια AI ως βάση για την εκπαίδευση των ερευνητών και τη συνεργασία με άλλα προηγμένα ερευνητικά ινστιτούτα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από την άλλη πλευρά, το SAIT AI Lab Montreal συνεχίζει να αναπτύσσει μια ισχυρή σχέση με τον Yoshua Bengio, έναν από τους μεγαλύτερους εμπειρογνώμονες στον τομέα της βαθιάς εκμάθησης, της μηχανικής μάθησης και του AI. Το εργαστήριο και ο καθηγητής Bengio συνεργάστηκαν στην έρευνα αλγορίθμων βαθιάς εκμάθησης από το 2014, δημοσιεύοντας τρία άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Ο καθηγητής Yoshua Bengio δήλωσε: «Η συνεργασία της Samsung με το Mila είναι ήδη καθιερωμένη και παραγωγική με αποτέλεσμα αμφότερη ισχυρή εμπιστοσύνη. Με ένα νέο εργαστήριο SAIT και με πολλές συναρπαστικές ερευνητικές προκλήσεις μπροστά μας στο πεδίο του AI, αναμένω ακόμα περισσότερα αμοιβαία θετικά αποτελέσματα στο μέλλον».

Η SAIT έχει επιδιώξει ενεργά την ερευνητική συνεργασία με άλλες κορυφαίες αρχές στον τομέα. Εκτός από τον καθηγητή Bengio, η SAIT συνεργάστηκε με τον καθηγητή Yann LeCun στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και με τον Richard Zemel, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο Yoshua Bengio και ο Yann LeCun, μαζί με τον επιστήμονα ηλεκτρονικών υπολογιστών Geoffrey Everest Hinton, κέρδισαν το Turing Award 2018, το οποίο θεωρείται «βραβείο Νόμπελ στην επιστήμη των υπολογιστών».

«Το SAIT επικεντρώνεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη – όχι μόνο για την επόμενη γενιά ημιαγωγών, αλλά και στην πρωτοποριακή τεχνολογία AI ως τεχνολογία σποράς σε συστήματα ημιαγωγών. Το εργαστήριο SAIT AI Lab Montreal αποτελεί βασικό συστατικό της Samsung, ώστε να επαναπροσδιορίσει τη θεωρία της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Sungwoo Hwang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθυντής της SAIT.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.