XBLOG logo @2x

Η Samsung παρουσιάζει νέες Quantum Dot κυρτές οθόνες στην IFA 2016

Samsung Curved Monitor CF791

Η Samsung Electronics παρουσίασε τις πλέον πρόσφατες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των κυρτών οθονών της κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο. Πρόκειται για τις πιο ισχυρές κυρτές gaming οθόνες της εταιρείας, τις CFG70 (διαθέσιμη σε 24’’ και 27’’) και CF791 (διαθέσιμη σε 34’’), με τις οποίες η Samsung ενδυναμώνει την πρωτοπορία της στη συγκεκριμένη ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Οι πρώτες κυρτές quantum dot gaming οθόνες, Samsung CFG70 και CF791, αποδίδουν εξαιρετικά χρώματα στο 125% του sRGB φάσματος, ενώ παράλληλα διαθέτουν ένα περιβαλλοντικά ασφαλή, χωρίς κάδμιο, σχεδιασμό. Αυτή η φωτεινότητα δίνει έμφαση σε μία γκάμα λεπτομερειών του παιχνιδιού, που αλλιώς θα ήταν κρυμμένες, τόσο σε φωτεινά όσο και σε σκοτεινά σκηνικά, προσφέροντας πρωτοφανή οπτικό ρεαλισμό, που έχει σχεδιαστεί για να μαγνητίζει την προσοχή ακόμα και των πιο δυνατών gamers.

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες στους πρόσφατους προηγμένους τίτλους παιχνιδιών, η κάθε οθόνη CFG70 και CF791 υποβάλλεται σε αυστηρή διαδικασία calibration, πριν από την αποστολή της. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση διάφορων ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων black gamma για αυξημένη φωτεινότητα και τα επίπεδα ισορροπίας του λευκού για τη διαχείριση της θερμοκρασίας, επιτρέποντας στους gamers να απολαύσουν ευκρινή και εξαιρετική εικόνα, ανεξάρτητα από τη δράση στο παιχνίδι.

«Καθώς η gaming αγορά συνεχίζει να απολαμβάνει ταχεία ανάπτυξη παγκοσμίως, οι gamers αναμένουν προηγμένες τεχνολογίες οθόνης, που μπορούν να αναδείξουν τις πλέον πρόσφατες λειτουργίες των video games και να βελτιώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού», δήλωσε ο Seog-gi Kim, Senior Vice President, του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics και συνέχισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιδεικνύουμε αυτό το φουτουριστικό και συναρπαστικό gaming περιβάλλον».

Samsung Curved Monitor CFG70
Samsung Curved Monitor CFG70

Μία εμπειρία που είναι πιο μπροστά από το παιχνίδι

Η νέα κυρτή οθόνη CFG70 ενσωματώνει μία σειρά από φιλικές στον χρήστη λειτουργίες, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν έναν premium gaming προορισμό για παραπάνω από μία αισθήσεις. Ο “Super Arena” σχεδιασμός του CFG70 συνδυάζει την 1800R κυρτότητα με LED φωτισμό που είναι διαδραστικός στον ήχο, επιτρέποντας στους παίκτες να απολαύσουν πλήρως τον ενθουσιασμό της νίκης. Επιπλέον, αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανταπόκριση εικόνας ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου, καθιερώνοντάς την ως την πρώτη κυρτή οθόνη, που προσφέρει τέτοια λειτουργικότητα. Ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης έως και 144 hertz διασφαλίζει περαιτέρω μία απρόσκοπτη και ομαλή παρουσίαση.

Για επιπλέον ευκολία στη διαχείριση του παιχνιδιού, η οθόνη CFG70 περιλαμβάνει τη φιλική προς τον χρήστη επιφάνεια Gaming UX OSD της Samsung. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι gamers μπορούν να έχουν πρόσβαση στον έξυπνο πίνακα της επιφάνειας που βρίσκεται πάνω στην οθόνη, για βλέπουν όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, από τον χρόνο ανταπόκρισης έως τον ρυθμό ανανέωσης με μία μόνο ματιά. Επιπλέον μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού μέσω συντομεύσεων σημαντικών εντολών, που βρίσκονται στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της οθόνης.

Samsung Curved Monitor CF791
Samsung Curved Monitor CF791

Η πλέον ευκρινής κυρτή οθόνη στον τομέα του gaming

Με σχεδιασμό κυρτότητας 1500R (υποδεικνύοντας ακτίνα κυρτότητας 1.500 χιλιοστών), η οθόνη CF791 της Samsung αποτελεί την πιο κυρτή gaming οθόνη, που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Συνδυάζοντας ρυθμό ανανέωσης στα 100 Hz, ενσωματωμένη τεχνολογία AMD FreeSync™ και λειτουργικότητα, που συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με τις AMD κάρτες γραφικών των gamers, η οθόνη CF791 προσφέρει συνεχή εικόνα σε πλήρη οθόνη. Επιπλέον η ultra-wide 21:9 αναλογία της οθόνης CF791 διατηρεί περαιτέρω την ποιότητα του περιεχομένου κατά τη διάρκεια multi-screen παιχνιδιού.

Πέρα από τις οπτικές βελτιώσεις πάνω στην οθόνη, η νέα οθόνη CF791 διαθέτει έναν κομψό σχεδιασμό, που προσθέτει στυλ σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Ο σχεδιασμός χωρίς πλαίσιο της οθόνης αφαιρεί την οπτική απόσπαση της προσοχής και βοηθάει τους gamers να μείνουν προσηλωμένοι στο περιεχόμενο της οθόνης, παρά στην ίδια την οθόνη. Επίσης οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν την ευθυγράμμιση της οθόνης, για να ταιριάζει με τις δικές τους εργονομικές ανάγκες μέσα από μία κάθετα ρυθμιζόμενη βάση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.