XBLOG logo @2x

Κέρδη για την Samsung το τέταρτο τρίμηνο του 2012

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε έσοδα της τάξης των 56.06 τρισεκατομμυρίων won Κορέας, σε ενοποιημένη βάση για το τέταρτο τρίμηνο, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο έφτασαν τα 8.84 τρισεκατομμύρια won, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το ενοποιημένο καθαρό κέρδος για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ήταν 7,04 τρισεκατομμύρια won Κορέας.

Το συνολικό λειτουργικό κέρδος για το 2012 έφτασε τα 29.05 τρισεκατομμύρια won σε έσοδα  201.10 τρισεκατομμυρίων won.

Σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα του τριμήνου είχε η κατηγορία της κινητής τηλεφωνίας, που συγκέντρωσε έσοδα τριμήνου 27.23 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας άνοδο 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις του Samsung GALAXY S III και GALAXY Note ll. Συνολικά, τα λειτουργικά κέρδη για πληροφορική & κινητή τηλεφωνία, που περιλαμβάνουν τέσσερις επιμέρους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της κινητής τηλεφωνίας, ήταν 5.44 τρισεκατομμύρια  won σε έσοδα 31.32 τρισεκατομμυρίων won.

«Παρά την ανασφάλεια που επικρατεί στην Ευρώπη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στις ΗΠΑ, που δημιουργούν ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αυτό το τρίμηνο, για να επιτύχουμε υψηλά έσοδα, βασιζόμενοι στο στρατηγικό μας στόχο να προσφέρουμε πρωτοποριακά, προστιθέμενης αξίας προϊόντα, όπως επίσης και στην τεχνολογική μας υπεροχή.

Προχωρώντας στη φετινή χρονιά, αναμένουμε μία αργή ανάκαμψη στoν τομέα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων εξαιτίας των μειωμένων κεφαλαιακών δαπανών, ενώ ο ανταγωνισμός στον τομέα ηλεκτρονικών συσκευών θα ενταθεί περισσότερο, καθώς μειώνεται η ζήτηση και η μεσο-κατώτερη αγορά επεκτείνεται» δήλωσε ο Robert Yi, Αντιπρόεδρος  και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Investor Relations.

Η ξεχωριστή σειρά LED τηλεοράσεων της Samsung, που περιλαμβάνει κορυφαία μοντέλα που απευθύνονται σε ανεπτυγμένες αγορές και τηλεοράσεις για αναπτυσσόμενες αγορές, έχει, επίσης, βελτιώσει τα έσοδά της σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αν και η ζήτηση για οικιακές συσκευές υποχώρησε στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου, εξαιτίας των μη ευνοϊκών συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία, η Samsung είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται στα υψηλών προδιαγραφών ψυγεία και πλυντήρια στις Η.Π.Α. και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Από πλευράς τομέα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, η ζήτηση για PC DRAM παρέμεινε χαμηλή αλλά η ανάπτυξη των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως οι servers και mobile DRAM ήταν συνεχής, εξαιτίας της αύξησης στις πωλήσεις των φορητών συσκευών.

Ενώ ο τομέας ημιαγωγών έκλεισε με κέρδη το τρίμηνο, η κατηγορία των πάνελ οθονών επίσης κινήθηκε σε χαμηλότερα πλαίσια, καθώς η ζήτηση για IT πάνελς για notebooks και monitors παρέμεινε χαμηλή. Από την άλλη πλευρά, η κερδοφορία από τις οθόνες LCD για τηλεοράσεις και τις οθόνες OLED για smartphones απέτρεψε μεγαλύτερες απώλειες.

Σύμφωνα με τις κεφαλαιακές δαπάνες του τρέχοντος έτους, το μέγεθος της επένδυσης αναμένεται να είναι αντίστοιχο με αυτό του 2012.

Η ασθενής ανόρθωση της παγκόσμιας οικονομίας και οι διαφαινόμενες ανασφάλειες της αγοράς αναμένεται ότι θα βαρύνουν στα πλάνα για επενδύσεις και αποδόσεις αυτή τη χρονιά, αλλά, παρά την αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία, η Samsung θα ανταποκριθεί στην ύφεση της αγοράς με ένα ευέλικτο πλάνο επενδύσεων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.