XBLOG logo @2x

Η Samsung στην IFA 2013

Στο πλαίσιο της IFA 2013, η Samsung Electronics αποκάλυψε το ευρωπαϊκό της όραμα για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία Smart TV, τις οικιακές συσκευές και τους εκτυπωτές. Η Samsung απέδειξε πώς η γνώση της αγοράς και των καταναλωτών διευκολύνει τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες που προβλέπουν και καθορίζουν τις τάσεις της αγοράς.

Η ψυχαγωγία στο σπίτι θα φτάσει σε νέα επίπεδα

Η Samsung υπήρξε ο ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεοράσεων για τα προηγούμενα εννιά χρόνια, γεγονός που επετεύχθη λόγω της πρωτοποριακής τεχνολογίας LED και Plasma που πρόβαλαν τα φωτεινότερα χρώματα και τις πιο καθαρές εικόνες. Η Samsung θα συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις στη νέα εποχή της καινοτομίας με τολμηρές προσεγγίσεις στις τεχνολογίες Ultra High-Definition (UHD) και OLED, σχεδιασμένες να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

Πέρσι, οι πωλήσεις των τηλεοράσεων Samsung έφτασαν τις δύο ανά δευτερόλεπτο παγκοσμίως και στην Ευρώπη η εταιρεία κατέχει το 41% του μεριδίου αγοράς. Για να ενδυναμώσει τον ηγετικό της χαρακτήρα, η Samsung πραγματοποίησε έρευνα σε 18.000 Ευρωπαίους για να κατανοήσει τι περιμένουν από μία τηλεόραση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ποιότητα εικόνας, οι μεγαλύτερες οθόνες και η πιο εύχρηστη και «έξυπνη» εμπειρία χρήστη είναι τα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές.

UHD F9000 TV

Η Samsung UHD F9000 κάνει πραγματικότητα όλες τις επιθυμίες των καταναλωτών σε μία εμπειρία θέασης χωρίς προηγούμενο που αποτελεί προϊόν καθαρής καινοτομίας. Με περισσότερα από 8 εκατομμύρια pixels και ανάλυση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Full HD, η F9000 είναι η επανάσταση στην ανάλυση εικόνας, καθώς ακόμα και οι πιο περίπλοκες οπτικές λεπτομέρειες παρουσιάζονται απόλυτα ευκρινείς και απίστευτα ζωντανές.

Η απαράμιλλης ποιότητας οθόνη LED, με τη μοναδική ποιότητα χρωμάτων και αντίθεσης είναι εφικτή λόγω του Quadramatic Picture Engine, του δυνατού επεξεργαστή εικόνας της F9000. Όποια και να είναι η πηγή του περιεχομένου – SD, HD ή Full HD – ο Quadramatic Picture Engine προσαρμόζει την εικόνα προέλευσης, εξαλείφει τον οπτικό θόρυβο, βελτιώνει τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια της εικόνας, πριν την τελική αναβάθμιση της για την προβολή σε εκπληκτική UHD.

Σε συνδυασμό με την ευκρίνεια της εικόνας, η F9000, όπως και όλες οι τηλεοράσεις Samsung UHD, προσφέρουν ασυναγώνιστη φωτεινότητα, εξαιρετική αντίθεση με το βαθύτερο μαύρο και πραγματική ανάλυση UHD, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους για εικόνες ανώτερης ποιότητας.

Για να καλύψει την επιθυμία των καταναλωτών για μία πιο «έξυπνη» εμπειρία χρήσης και θέασης, η Samsung ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών και μία «έξυπνη» λειτουργία ανίχνευσης κίνησης που προϋποθέτει από το χρήστη μόνο να μιλήσει ή να κουνήσει τα χέρια του για να ανταποκριθεί η Samsung F9000.

Η F9000 διαθέτει minimal σχεδιασμό με λεπτό πλαίσιο, μεταλλική βάση και μεταλλικό τελείωμα που την καθιστά διακοσμητικό στοιχείο για το εκάστοτε σαλόνι. Ο σχεδιασμός καλύπτει επιδέξια τα ενσωματωμένα ηχεία και subwoofer που προσφέρουν μία δυνατή εμπειρία ήχου 70W, ενώ με το One Box Connect συγκεντρώνονται όλα τα καλώδια από τις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ώστε να μην βρίσκονται διάσπαρτα. Η καινοτομία όμως δεν σταματά εκεί, καθώς η τηλεόραση, μέσα από τον ενσωματωμένο Evolution Kit της, δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης των χαρακτηριστικών του λογισμικού της στο μέλλον προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών προτύπων UHD.

Το Samsung Smart Hub, ένα απλό και «έξυπνο» feature που μεταμορφώνει την αρχική οθόνη της τηλεόρασης σε έναν κόμβο ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης, έχει εξελιχθεί για να καλύψει μία ακόμα επιθυμία των καταναλωτών που ανακάλυψε η Samsung – ότι οι live εκπομπές δεν είναι πλέον το βασικό ζητούμενο μίας τηλεοπτικής εμπειρίας. Μέσω του S-Recommendation, οι χρήστες λαμβάνουν προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες βάσει των προτιμήσεών τους και των προηγούμενων επιλογών τους. Σε συνδυασμό με το Twin Tuner, την ενσωματωμένη κάμερα, την επιλογή για video chat και τη δυνατότητα ανταλλαγής περιεχομένου με κινητές συσκευές μέσω ενός κουμπιού, η F9000 προσφέρει μία πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης.

Κυρτές OLED TV

Η κυρτή OLED Samsung 55 ιντσών αποτελεί το απόλυτο επίτευγμα καινοτομίας στην οικιακή ψυχαγωγία παρέχοντας μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη στην ποιότητα εικόνας και το σχεδιασμό. Η κυρτή οθόνη αποτελεί το καταλληλότερο πλαίσιο για την αποτύπωση των ζωντανών χρωμάτων της OLED.

Η ελαφριά κυρτότητα της οθόνης προβάλει τις εικόνες σε μεγαλύτερο βάθος από οποιαδήποτε άλλη επίπεδη οθόνη, τη στιγμή που η οθόνη της τηλεόρασης φαίνεται σαν να αιωρείται πάνω από το μεταλλικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα είναι μία εντελώς νέα εμπειρία θέασης με πεντακάθαρα χρώματα, έντονη αντίθεση και άψογη αναπαραγωγή εικόνας.

Πέρα από την ενσωμάτωση του Smart Hub με το S-Recommendation, η κυρτή OLED τηλεόραση συνεχίζει να προσφέρει νέες εμπειρίες με τη δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής. Δύο άνθρωποι μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια χρησιμοποιώντας τα γυαλιά Multi-View που ενσωματώνουν ακουστικά για τον ήχο. Αυτό το χαρακτηριστικό, το οποίο είναι εφικτό λόγω της υψηλής συχνότητας ανανέωσης, είναι τόσο εξελιγμένο που οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα ακόμα και συνδυασμό προγραμμάτων 2D και 3D.

Κατά τη διάρκεια της IFA, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να δουν την UHD OLED τηλεόραση, η οποία συνδυάζει την απόλυτη ευκρίνεια μίας UHD με τα υπέροχα χρώματα και την αντίθεση της OLED.

Οικιακές συσκευές για μία ευχάριστη εμπειρία στο σπίτι

Το τμήμα Οικιακών Συσκευών της Samsung, έχοντας ως κριτήρια τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς, την ανταπόκριση στις επιθυμίες των καταναλωτών και τον άριστο σχεδιασμό, έχει μόνο ένα όραμα: να προσφέρει μια ευχάριστη και άνετη ζωή στο σπίτι. Η Samsung γνωρίζει ότι οι καταναλωτές της είναι άνθρωποι που διακρίνονται από πάθος για πολλές δραστηριότητες – από το μαγείρεμα και το απολαυστικό φαγητό, μέχρι το εντυπωσιακό design εσωτερικών χώρων. Κάθε οικιακή συσκευή ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις αυτές και βοηθά στη δημιουργία μίας ευχάριστης εμπειρίας στο σπίτι.

Το 2013, οι δραστηριότητες της Samsung στον τομέα αυτό αυξήθηκαν κατά 14%, καθιστώντας τη μάρκα ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, η Samsung εξασφάλισε την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ψυγείων και φούρνων μικροκυμάτων, οδεύοντας προς την κατάκτηση του στόχου να διατηρήσει την πρώτη θέση στις οικιακές συσκευές ως το 2015.

Για να το επιτύχει, η Samsung έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τις βαθιές της γνώσεις για την τοπική αγορά, να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών και να παρουσιάσει σχεδιαστικές καινοτομίες. Στην έκθεση IFA 2013, η Samsung λάνσαρε μια σειρά από πρωτοβουλίες και προϊόντα που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι.

Ηλεκτρική σκούπα Samsung Motion Sync

Οικιακές συσκευές για μία ευχάριστη εμπειρία στο σπίτι

Βασιζόμενη σε απόψεις καταναλωτών, η Samsung ανέπτυξε την ηλεκτρική σκούπα Motion Sync SC20F70, έχοντας ως προτεραιότητα το σχεδιασμό και την ευκολία στη χρήση. Ο επαναστατικός Motion Sync σχεδιασμός την καθιστά ως μια από τις πιο ευέλικτες ηλεκτρικές σκούπες με σωλήνα που υπάρχουν στην αγορά, καθώς μειώνει τις απαιτούμενες κινήσεις του χρήστη. Αντίστοιχα, η καινοτομική τεχνολογία CycloneForce Multi εξασφαλίζει ισχυρή απορρόφηση και μέγιστη απόδοση. Συνδυασμένη με σύστημα ελέγχου στο σημείο της λαβής, με αισθητήρες εντοπισμού περιοχών που απαιτούν καθαρισμό και με design που δεν χρειάζεται σακούλα, η ηλεκτρική σκούπα Motion Sync εξασφαλίζει εντυπωσιακή απόδοση με εξαιρετική ευελιξία.

Ψυγείο Food Showcase FS9000

Ψυγείο Food Showcase FS9000

Η Samsung πραγματοποίησε έρευνα ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα νοικοκυριά τακτοποιούν τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο και οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πολύ περιορισμένη οργάνωση, όσον αφορά την τοποθέτησή τους. Το ψυγείο Food Showcase διαχωρίζει το εσωτερικό σε δύο τομείς: τον ShowCase και τον InnerCase. Οι τομείς αυτοί δίνουν εύκολη πρόσβαση σε αντικείμενα που επιλέγονται σε καθημερινή βάση, καθώς και σε εκείνα που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά – ως εκ τούτου, οι δύο τομείς παρέχουν μεγαλύτερη άνεση σε κάθε μέλος της οικογένειας.

Έχοντας χωρητικότητα 834 λίτρων, το Food Showcase ενσωματώνει την τεχνολογία Space Max που επιτρέπει τη χρήση πιο λεπτών και καλύτερα προστατευμένων τοιχωμάτων, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ψυγεία. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2014.

Καινοτομίες στην εκτύπωση τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο

Καινοτομίες στην εκτύπωση τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο

Η Samsung αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό της στην κατηγορία των εκτυπωτικών συσκευών, εστιάζοντας στη φορητότητα, την εμπειρία του καταναλωτή και στο σχεδιασμό, έχοντας ως σκοπό να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές A4 εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων (MFP) ως το 2017. Οι εξελίξεις στη φορητότητα, την ασφάλεια και η μεγάλη αύξηση στο ψηφιακό περιεχόμενο καθιστούν σημαντική την ανάγκη για μοντέρνες συσκευές που θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται μόνοι τους το περιβάλλον εκτύπωσης τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο τους.

Η Samsung αναπτύσσει εφαρμογές που εστιάζουν στο mobile printing από το 2009, συμπεριλαμβανομένου του Mobile Print app, της υποστήριξης Wi-Fi Direct και την εκτύπωση με τη χρήση ενός πλήκτρου, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε τις λειτουργίες Cloud Print και NFC.

Αλλάζοντας τον τρόπο εκτύπωσης στη σημερινή εποχή

Στο Βερολίνο, η Samsung παρουσίασε τον πρώτο στον κόσμο NFC πολυλειτουργικό εκτυπωτή, τον Xpress C460. Απαντώντας στις ανάγκες των καταναλωτών για περισσότερη επικοινωνία, συνεργασία και συνδεσιμότητα, ο εκτυπωτής προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών και αρχείων απευθείας από smartphones, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου. Το σκανάρισμα και η αποστολή φαξ διευκολύνονται, επίσης, μιας και οι χρήστες μπορούν να συγχρονίσουν τις επαφές των smartphones τους με τον εκτυπωτή.

Η απλοποίηση της εμπειρίας του καταναλωτή συνιστά βασικό συστατικό του τρόπου με τον οποίο η Samsung αναπτύσσει τα προϊόντα της. Η εταιρεία αναγνωρίζει, επίσης, ότι η διαδικασία εγκατάστασης ασύρματων εκτυπωτών συχνά απαιτεί πολλαπλά στάδια. Με την εγκατάσταση του Xpress C460, απαιτούνται μόνο τρία βήματα, χωρίς να χρειάζεται, πλέον, σύνδεση USB ανάμεσα στον εκτυπωτή και τον υπολογιστή.

Ο εκτυπωτής Xpress C460 θα είναι διαθέσιμος από τον Αύγουστο, ενώ η νέα σειρά MFP Xpress M2070 θα είναι διαθέσιμη από το Σεπτέμβριο, αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.