XBLOG logo @2x

Samsung i7110: Ο αντίπαλος των High-End τηλεφώνων της Nokia

Επιτέλους ένας άλλος κατασκευαστής, εκτός της Nokia, αποφάσισε να κατασκευάσει αξιόλογες συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό Symbian S60. Η Samsung, λοιπόν, με το νέο i7110 φιλοδοξεί να χτυπήσει τα High-End κινητά της Nokia και να κερδίσει ένα μέρος των φανατικών χρηστών του λειτουργικού Symbian.

Η Samsung έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση του τηλεφώνου, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα κομψό και ελκυστικό. Η χρήση μεταλλικών χρωμάτων και μοντέρνων γραμμών προσδίδει στο τηλέφωνο έναν ποιοτικό χαρακτήρα και το κάνει να εντυπωσιάζει και να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του i8510, το Samsung i7110 βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Symbian OS και την πλατφόρμα S60, υποστηρίζει τις ασύρματες τεχνολογίες HSDPA και Wi-Fi, ενώ διαθέτει δέκτη GPS. Μπορεί να μη διαθέτει την εντυπωσιακή κάμερα του i850 με τα 8 megapixels, ωστόσο και τα 5 megapixels του i7110 κρίνονται άκρως ικανοποιητικά.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του νέου τηλεφώνου της κορεάτικης εταιρείας είναι σίγουρα η οθόνη του 2,6 ιντσών, που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Active Matrix OLED, η οποία εγγυάται καλύτερη απόδοση των χρωμάτων, αυξημένο λόγο αντίθεσης, μικρότερο χρόνο απόκρισης και ενδεχομένως βελτίωση της αυτονομίας του τηλεφώνου.

Τέλος μερικά ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά του i7110 που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το FM transmitter, που επιτρέπει την «εκπομπή» ήχου σε μικρή ακτίνα, ώστε να είναι δυνατή η «ακρόασή» του με τη χρήση κοινών ραδιοφώνων, το accelerometer για εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε landscape και portrait mode, αλλά και το «οπτικό ποντίκι», που διευκολύνει τη χρήση διαφόρων εφαρμογών.

Η διάθεση του i7110 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο από τη Ρωσία, ενώ αργότερα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες χώρες.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.