XBLOG logo @2x

Το Samsung Galaxy S8 έρχεται με ριζικές αλλαγές στο design;

Μπορεί το Galaxy Note 7 να… έχει πάρει φωτιά και να το ακούμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό, όμως τώρα έχουμε νέα για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S8.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Samsung θα κάνει μια σημαντική αλλαγή στο κεντρικό κουμπί του νέου Galaxy S: είτε θα το αντικαταστήσει με ένα ενιαίο κομμάτι όπως έκανε η Apple με τα iPhone 7 είτε θα το αφαιρέσει εντελώς μειώνοντας τα περιθώρια του κινητού.

Αν ισχύει το τελευταίο, το Samsung Galaxy S8 θα είναι το πρώτο Galaxy που όχι μόνο θα έχει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε άλλη θέση, αλλά θα είναι και το πρώτο που θα διαθέτει εικονικά πλήκτρα πλοήγησης. Η αναφορά έρχεται από την Κορέα όμως δεν είναι ξεκάθαρη. Αναφέρει: «elimination of home button indicates that Samsung Electronics is planning to fill all of front screen of Galaxy S8 with just screen.»

Εκτός από αυτό, λέγεται ότι η Samsung αποφάσισε να βάλει δύο αισθητήρες στην κάμερα του S8. Αυτό βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση, αφού οι περισσότεροι ανταγωνιστές της έχουν ήδη ναυαρχίδες με διπλές κάμερες. Δεν έγινε γνωστό πως θα λειτουργεί.

Τα μισά κομμάτια του Samsung Galaxy S8 θα χρησιμοποιούν το chipset Exynos 8895 της εταιρίας και τα άλλα μισά το Snapdragon 830 της Qualcomm. Το Snapdragon 830 θα παράγεται στα εργοστάσια της Samsung στα 10nm.

Όσο για το λανσάρισμα του κινητού, αναμένουμε το κλασικό πρόγραμμα της εταιρίας – δηλαδή να ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο και να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.