Τόσο κοστίζει στη Samsung για να φτιάξει ένα Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Display Earns DisplayMate’s Highest Ever A+Grade

Όπως θα γνωρίζετε, το Galaxy S8 είναι ακριβότερο από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με μια αναφορά από το IHS Markit, ο λόγος για την αύξηση της τιμής είναι πολύ απλός: κοστίζει στη Samsung περισσότερα λεφτά για να φτιάξει ένα Galaxy S8 απ’ ότι ένα S7.

Τα υλικά για την έκδοση με 64 GB αποθηκευτικό χώρο αγγίζουν τα $301.60. Μαζί με τα έξοδα συναρμολόγησης ($5.9), το συνολικό κόστος ανεβαίνει στα $307.50. Αυτό σημαίνει ότι το S8 είναι κατά $43.34 ακριβότερο στην παραγωγή από ένα S7. Είναι επίσης ακριβότερο από ένα Galaxy S7 Edge κατά $36.29.


Διαβάστε επίσης: Έτσι θα ήταν το Samsung Galaxy S8+ άμα είχε διπλή κύρια κάμερα


Η αναφορά δεν γράφει τα κόστη για κάθε εξάρτημα, αλλά αναφέρει ότι η NAND flash μνήμη και η DRAM κοστίζουν συνολικά $41.50, ενώ η μπαταρία των 3,000 mAh έχει κόστος $4.50.

Η διαφορά του κόστους παραγωγής και της φθηνότερης τιμής πώλησης του Galaxy S8 — $720 — είναι ακριβώς $412.5. Παρόλα αυτά, η Samsung δεν “βγάζει” τόσα λεφτά από κάθε πώληση. Η Samsung έχει επίσης έξοδα για τα μεταφορικά και τη διαφήμιση του κινητού, και επιπλέον παίρνουν μερίδιο για κάθε πώληση οι μεταπωλητές και οι πάροχοι.