XBLOG logo @2x

Τόσο κοστίζει στη Samsung για να φτιάξει ένα Galaxy S8

Όπως θα γνωρίζετε, το Galaxy S8 είναι ακριβότερο από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με μια αναφορά από το IHS Markit, ο λόγος για την αύξηση της τιμής είναι πολύ απλός: κοστίζει στη Samsung περισσότερα λεφτά για να φτιάξει ένα Galaxy S8 απ’ ότι ένα S7.

Τα υλικά για την έκδοση με 64 GB αποθηκευτικό χώρο αγγίζουν τα $301.60. Μαζί με τα έξοδα συναρμολόγησης ($5.9), το συνολικό κόστος ανεβαίνει στα $307.50. Αυτό σημαίνει ότι το S8 είναι κατά $43.34 ακριβότερο στην παραγωγή από ένα S7. Είναι επίσης ακριβότερο από ένα Galaxy S7 Edge κατά $36.29.


Διαβάστε επίσης: Έτσι θα ήταν το Samsung Galaxy S8+ άμα είχε διπλή κύρια κάμερα


Η αναφορά δεν γράφει τα κόστη για κάθε εξάρτημα, αλλά αναφέρει ότι η NAND flash μνήμη και η DRAM κοστίζουν συνολικά $41.50, ενώ η μπαταρία των 3,000 mAh έχει κόστος $4.50.

Η διαφορά του κόστους παραγωγής και της φθηνότερης τιμής πώλησης του Galaxy S8 — $720 — είναι ακριβώς $412.5. Παρόλα αυτά, η Samsung δεν “βγάζει” τόσα λεφτά από κάθε πώληση. Η Samsung έχει επίσης έξοδα για τα μεταφορικά και τη διαφήμιση του κινητού, και επιπλέον παίρνουν μερίδιο για κάθε πώληση οι μεταπωλητές και οι πάροχοι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.