XBLOG logo @2x

Προσοχή στις απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Ανακοίνωση εξέδωσε η Samsung Electronics Hellas προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για το πώς μπορεί να προστατευτεί από τις απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4 που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της παραθέτει κάποια συγκριτικά στοιχεία από τα οποία μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την αυθεντική συσκευή από την απομίμηση.

Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:

  • Οθόνη: Το γνήσιο Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών Full HD Super AMOLED (1920 x 1080), ενώ οι απομιμήσεις διαθέτουν οθόνη μικρότερη σε διαστάσεις
  • Συσκευή: Το Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και ζυγίζει 130 gr, ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.
  • Εξωτερικό υλικό: Οι απομιμήσεις έχουν όσον αφορά την ποιότητα χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση σε σχέση με το γνήσιο Galaxy S4.
  • Κεραία σύνδεσης: Το αυθεντικό Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Ακόμη, η εταιρία σωστά αναφέρει ότι πολλές απομιμήσεις που ίσως δεν φέρουν ενδείξεις όπως CE, IMEI, Serial Number ή τα στοιχεία του εισαγωγέα στη συσκευασία, όχι ότι μόνο τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή όχι, αλλά καλό είναι να τα προσέχουμε και αυτά.

Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις όχι μόνο του Samsung Galaxy S4, αλλά και όλων των συσκευών όλων των κατασκευαστών, αφού κατά καιρούς κυκλοφορούν αρκετές… Και είναι απίστευτα όμοιες οπτικά με τις γνήσιες συσκευές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση όσον αφορά την ποιότητα, το λογισμικό κλπ.

Παλαιότερα είχα βρεθεί σε τηλεοπτική εκπομπή όπου είχαμε αναφερθεί στο θέμα των απομιμήσεων πολύ γνωστών κινητών (iPhone κλπ). Μπορείτε να δείτε το σχετικό post με το βίντεο από την εκπομπή εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.