XBLOG logo @2x

Samsung Galaxy Note 7: Επανακυκλοφορεί αλλά εξακολουθεί να ανατινάζεται

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει το Galaxy Note 7 στην Ευρώπη. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να λανσαριστεί στις 2 Σεπτεμβρίου αλλά το κινητό δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων επειδή η εταιρία αποφάσισε να το αποσύρει σε παγκόσμιο επίπεδο επειδή οι μπαταρίες τους ήταν ελαττωματικές και προκαλούσαν ανατίναξη.

Η Samsung αφού έλαβε πίσω τα περισσότερα μοντέλα τελικά φαίνεται να διόρθωσε το πρόβλημα και αποκάλυψε ότι στις 28 Οκτωβρίου θα το κυκλοφορήσει στην ήπειρό μας. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται τελικά ίσως ανακαλέσει και τα νέα μοντέλα. Σύμφωνα με αναφορά, και τα νέα “ασφαλή” Galaxy Note 7 ανατινάζονται.

Ο Hui Renjie ισχυρίζεται ότι έλαβε το νέο Galaxy Note 7 την Δεύτερα 26 Σεπτεμβρίου και μέσα στη δεύτερη μέρα του ανατινάχτηκε προκαλώντας τραυματισμό στα δάχτυλά του και στο MacBook του. Το CNN δημοσίευσε εικόνες του και υπάρχουν πληροφορίες ότι η Samsung έχει έρθει σε επαφή με τον Renjie για να βρουν λύση.

Όσοι θέλετε να ελέγξετε άμα το Note σας έχει ελαττωματική μπαταρία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο “Galaxy Note7 Safety Recall” της Samsung στο οποίο εισάγετε το IMEI του κινητού και εμφανίζει άμα έχει πρόβλημα. Για παράδειγμα, άμα βάλουμε το IMEI του Note του Renjie θα εμφανίσει ότι δεν έχει πρόβλημα:



«Your device is not in the list of affected devices and is not subject to this recall. If you have any other questions please contact us at 1-844-365-6197.»

Σύμφωνα με την Samsung, το 57% των Ευρωπαίων έχει επιστρέψει το Galaxy Note 7 του και προβλέπει ότι μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου όλοι θα τα έχουν επιστρέψει. Στις Η.Π.Α. έχει επιστραφεί το 60%. Στην Νότιο Κορέα το 60% έχει αντικατασταθεί και στη Σιγκαπούρη έχουν επιστρέψει το 80%. Εξαιτίας του προβλήματος του Note 7 η εμπορεύσιμη αξία της Samsung έχει χάσει δισεκατομμύρια δολάρια, παρότι το 90% αυτών που το επέστρεψαν θα παραλάβουν νέο Note 7 (το υπόλοιπο 10% ζήτησε επιστροφή χρημάτων).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.