XBLOG logo @2x

Η Samsung αποκάλυψε το Exynos 5100, το πρώτο 5G modem

Η Samsung δουλεύει επάνω σε 5G modems για αρκετό καιρό και τώρα κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο μοντέλο για την αγορά. Το προϊόν ονομάζεται Exynos 5100 και είναι το πρώτο 5G modem της εταιρίας, το οποίο συμμορφώνεται επίσης με το πρότυπο 3GPP.

Όπως και το modem που βρίσκουμε στο chipset Exynos 9810 των Galaxy S9, S9+ και Note9, το modem Exynos 5100 έχει κατασκευαστεί με τη διαδικασία 10nm και υποστηρίζει όλα τα προηγούμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (2G GSM/CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, και 4G LTE).

Όσον αφορά τα δίκτυα του μέλλοντος, το Exynos 5100 είναι πλήρως συμβατό με το 5G, υποστηρίζοντας το φάσμα sub-6GHz και mmWave, όπως το καθορίζει το 3GPP (3rd Generation Partnership Project). Αυτό σημαίνει ότι το τσιπάκι μπορεί να φτάσει -θεωρητικά- τη ταχύτητα των 2 Gbps στη συχνότητα sub-6GHz και μέχρι τα 6 Gbps στο mmWave. Οι ταχύτητες αυτές είναι 1.7 και 5 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τις σημερινές τεχνολογίες, αντίστοιχα.

Το 5G μπορεί να μην φανεί χρήσιμο για πολλούς χρήστες που θέλουν Internet για να μπουν στο Facebook και το Instagram, αλλά είναι μια πολύ σημαντική πρόοδος για όσους ασχολούνται με το IoT (Internet of Things), την εικονική πραγματικότητα, τα βίντεο υπερ-υψηλής ανάλυσης, τη τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο και τις τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων.

Η Samsung υπόσχεται να κυκλοφορήσει αυτό το modem προς το τέλος του 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.