XBLOG logo @2x

Review: HP Photosmart Premium C309a

Εδώ και 10 μέρες περίπου έχουμε στα χέρια μας ένα από τα καλύτερα πολυμηχανήματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Το HP Photosmart Premium C309a νομίζω ότι αποτελεί ιδανική λύση τόσο για μια μικρομεσαία επιχείρηση όσο και για έναν καθημερινό χρήστη, ο οποίος θέλει να απολαμβάνει ό,τι καλύτερο από το πολυμηχάνημά του.

To C309a όμως δεν ήρθε μόνο του. Συνοδευόταν από 5 δοχεία μελάνης, καθώς και φωτογραφικό χαρτί, για να μπορέσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε όσο θέλουμε, ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Τα μελάνια που δέχεται ο εκτυπωτής είναι της σειράς HP Vivera 364 (Black, Magenta, Cyan, Yellow, Photo Black). Εμείς συγκεκριμένα είχαμε τα XL τα οποία υπόσχονται 3x περισσότερες ασπρόμαυρες σελίδες και 2,5x περισσότερες έγχρωμες.

Μετά το βίντεο με το mini review που ανεβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα θα αναλύσουμε όλες τις λειτουργίες του C309a.

Το C309a μπορεί να μην είναι το μικρότερο πολυμηχάνημα που κυκλοφορεί στην αγορά, ωστόσο αν διαθέτετε λίγο παραπάνω χώρο σίγουρα θα σας κερδίσει με τις πολύ καλές δυνατότητες του. Οι διαστάσεις του είναι 468 x 473 x 283 mm, ενώ το βάρος του ξεπερνάει κατά λίγο τα 10 κιλά (10,4 kg).

Εκτός από μία ολοκληρωμένη λύση με λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης, αποστολής και λήψης φαξ, το C309a μπορεί να σας απαλλάξει και από τα περιττά καλώδια, που σίγουρα είναι αρκετά γύρω από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να εκτυπώσετε από απόσταση, καθώς διαθέτει πληθώρα τρόπων σύνδεσης. Σας δίνει την δυνατότητα να μοιραστείτε την απόδοση ανάμεσα σε πολλούς υπολογιστές χάρη στο ενσωματωμένο 802.11g που διαθέτει. Επίσης εκτός από το κλασσικό USB μπορείτε να πραγματοποιήσετε σύνδεση με το C309a χρησιμοποιώντας την θύρα Ethernet που διαθέτει. Αν νομίζετε όμως πως οι δυνατότητες σύνδεσης του C309a τελειώνουν εδώ, τότε κάνετε λάθος. Μπορείτε να στείλετε οποιαδήποτε φωτογραφία μέσω του Bluetooth της συσκευής σας και να την τυπώσετε αυτόματα στον εκτυπωτή, τόσο σε φωτογραφικό όσο και σε κανονικό χαρτί. Τέλος, επειδή σίγουρα όλοι θέλουμε να τυπώνουμε τις φωτογραφίες μας από την ψηφιακή μας μηχανή, οι υποδοχές για κάρτες μνήμης και η υποδοχή USB σίγουρα θα σας εξυπηρετήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σύνδεση πραγματοποιήθηκε στο laptop μου, στο οποίο έχω περασμένα τα Windows 7. Τόσο ο εκτυπωτής, όσο και το scanner δούλεψαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το φαξ δεν το χρησιμοποίησα.

Ας περάσουμε όμως να δούμε τις δυνατότητες εκτύπωσης του C309a. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συσκευή μπορεί να διαθέτει πληθώρα τεχνικών λειτουργιών, αλλά είναι πάνω απ΄όλα εκτυπωτής. Η ποιότητα εκτύπωσης εγγράφων ήταν πάρα πολύ καλή, μπορώ να πω σχεδόν όμοια με εκείνη ενός laser εκτυπωτή. Επίσης, η δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψεως, σίγουρα θα σας εξυπηρετήσει και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χαρτί.

Ταχύτητες εκτύπωσης

  • Ταχύτητα εκτύπωσης (ασπρόμαυρη, πρόχειρη ποιότητα, Α4): Έως 33 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, πρόχειρη ποιότητα, Α4): Έως 32 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, πρόχειρη ποιότητα): Σε 17 δευτ.
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (ασπρόμαυρη, κανονική ποιότητα, Α4): Έως 12 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, κανονική ποιότητα, Α4): Έως 9,5 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, κανονική ποιότητα): Σε 27 δευτ.
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (ασπρόμαυρη, βέλτιστη ποιότητα, Α4): Έως 2,5 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, βέλτιστη ποιότητα, Α4): Έως 2,5 σελ/λεπτό
  • Ταχύτητα εκτύπωσης (έγχρωμη, βέλτιστη ποιότητα): Σε 53 δευτ.
  • Ποιότητα εκτύπωσης (ασπρόμαυρη, βέλτιστη ποιότητα): Έως 600 x 600 dpi
  • Ποιότητα εκτύπωσης (έγχρωμη, βέλτιστη ποιότητα): Βελτιστοποιημένη ανάλυση έγχρωμης εκτύπωσης μέχρι 9600 x 2400 dpi κατά την εκτύπωση από υπολογιστή και ανάλυση εισόδου 1200 dpi

Εκτός από το κανονικό χαρτί, το C309a έχει την δυνατότητα να τυπώσει CD/DVD, καθώς διαθέτει ξεχωριστή θύρα για να τα εισάγετε.

Τέλος, διαθέτει υποδοχή για να τοποθετήσετε φωτογραφικό χαρτί 13 x 18 cm αν θέλετε να τυπώσετε φωτογραφίες. Η ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή. Μπορεί να μην είναι σαν την ποιότητα των φωτογραφιών που παίρνετε από ένα εργαστήρι εκτύπωσης, αλλά σίγουρα την πλησιάζει αρκετά και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

Το scanner είναι αρκετά γρήγορο και η ποιότητα των σκαναρισμένων εγγράφων και φωτογραφιών ήταν εξαιρετική. Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του scanner που αξίζει να αναφέρουμε είναι:

  • Τύπος σάρωσης: Επίπεδης επιφάνειας, ADF (απλής/διπλής όψης)
  • Οπτική ανάλυση σάρωσης: Μέχρι 4800 dpi
  • Ανάλυση σάρωσης υλικού: Έως 4800 x 4800 dpi
  • Ενισχυμένη ανάλυση σάρωσης: Μέχρι 19200 dpi
  • Ταχύτητα σάρωσης: Έγχρωμη φωτογραφία 10 x 15 cm στο Microsoft Word: λιγότερο από 22 δευτ, OCR πλήρους σελίδας κειμένου σε Microsoft Word: λιγότερο από 31 δευτ. (οι ταχύτητες ποικίλλουν ανάλογα με την πολυπλοκότητα του εγγράφου)

Το scanner έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει απευθείας σε κάρτα μνήμης ή σε USB Stick, οπότε μπορείτε πολύ εύκολα να το δουλέψετε ακόμα και χωρίς να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.

Αν, λοιπόν, η επιχείρησή σας ή το σπίτι σας χρειάζεται ένα πολύ δυνατό πολυμηχάνημα και έχετε να διαθέσετε τα 300 ευρώ που στοιχίζει το HP Photosmart Premium C309a, τότε σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες της συγκεκριμένης συσκευής. Τόσο το Wi-Fi, όσο και το Bluetooth, θα σας απαλλάξουν από περιττά καλώδια, ενώ το scanner, ο εκτυπωτής και το φαξ θα σας βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία σας.

HP Photosmart Premium C309a

HP Photosmart Premium C309a

HP Photosmart Premium C309a

HP Photosmart Premium C309a

HP Photosmart Premium C309a

HP Photosmart Premium C309a

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.