XBLOG logo @2x

Το Quizdom Education φέρνει την καινοτομία στην εκπαίδευση

Σε μια εποχή που η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κοινωνίας, η Quizdom, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά start-ups τεχνολογίας, πρωτοπορεί και πάλι. Τρία χρόνια μετά τη μαζική επιτυχία του παιχνιδιού γνώσεων Quizdom, που προσέλκυσε πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες, τα ελληνικά “μυαλά” της ομάδας εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία και τη διασκέδαση.

Quizdom Education

H νέα πλατφόρμα Quizdom Education χάρισε στην εταιρεία πριν από μερικές ημέρες το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2017, από έναν θεσμό που για 5η συνεχή χρονιά βραβεύει ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας χρηματοδότηση, υποστήριξη και δικτύωση, για να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους. Το project ξεχώρισε ανάμεσα σε 1.250 συμμετοχές, από όλους τους κλάδους δραστηριότητας και προκάλεσε το ενδιαφέρον για την καινοτομία του όσο και τους νέους ορίζοντες που ανοίγει στην εκπαίδευση.

Η εκμάθηση και η γνώση είναι πάντα ενδιαφέρουσα, για όλους. Ωστόσο, η διαδικασία απόκτησης της γνώσης για πολλούς δεν είναι ευχάριστη. Ως αποτέλεσμα μειώνεται η διάθεση για μάθημα, που οδηγεί σε χαμηλότερες επιδόσεις.

Το Quizdom Education είναι μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης (e-learning), βασισμένη στην επιτυχημένη εφαρμογή του Quizdom. Μέσα από την εφαρμογή οι μαθητές θα μπορούν να βελτιώνουν τις γνώσεις τους και να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, παίζοντας μαζί με φίλους τους online. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέσω της ειδικής εφαρμογής για smartphones/tablets ή μέσω browser για υπολογιστές.

Παράγοντες επιτυχίας της πλατφόρμας είναι η εθιστικότητα και η κοινωνικότητα, καθώς οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν τα στατιστικά τους, σε ποια μαθήματα βρίσκονται σε καλό επίπεδο και σε ποια χρειάζονται επιπλέον εξάσκηση. Επιπλέον, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο (real-time) πως κατατάσσεται ανάμεσα στους υπόλοιπους χρήστες, στην πορεία προς τις εξετάσεις.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας μέσα από το υπάρχον παιχνίδι γνώσεων Quizdom ήταν άκρως επιτυχημένη. Για 2 συνεχόμενες χρονιές (2016-2017) δημιουργήθηκαν στην εφαρμογή ειδικά groups για τις Πανελλήνιες, μέσα από τα οποία μπορούσαν οι μαθητές να παίζουν με ερωτήσεις των μαθημάτων που θα έδιναν εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το 2016, παρατηρήθηκε ότι οι μαθητές απαντούσαν κατά μέσο όρο 20% πιο σωστά (άρα βελτίωναν σημαντικά τις γνώσεις τους) μετά από μόλις 2 μήνες παιχνιδιού. Επιπλέον, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε, 9 στους 10 μαθητές που έπαιξαν στα groups Πανελληνίων πέρυσι, δήλωσαν ότι τους βοήθησε σημαντικά στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Με το βραβείο επιχειρηματικότητας που κέρδισε, η Quizdom θα καταφέρει να κάνει ακόμη πιο γρήγορα πραγματικότητα το όραμά της. Να κάνει τη μάθηση.. παιχνίδι, όπως λέει άλλωστε και η υπογραφή του παιχνιδιού, Μέχρι τελικής γνώσης!

Με χαρά μπορούμε να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τους αναγνώστες σας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.