XBLOG logo @2x

Η Qualcomm ανακοίνωσε την μεγαλύτερη εξαγορά εταιρίας στον χώρο της

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την NXP Semiconductor για $47 δισεκατομμύρια, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο των ημιαγωγών.

Η NXP όχι μόνο παράγει chips για smartphones – φτιάχνει NFC chips για πληρωμές και παλιά παρείχε στην Apple τους συνεπεξεργαστές κίνησης των iPhone – αλλά έχει και τεράστια παρουσία στις αγορές αυτοκινήτων, ασφαλείας και Internet of Things. Η εταιρία καυχιέται ότι τροφοδοτεί τις κονσόλες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για τα περισσότερα δημοφιλή οχήματα στον κόσμο.

Η Qualcomm παρότι έχει επεκταθεί σε παρόμοιες αγορές, δεν εξελίσσεται γρήγορα. Με την εξαγορά αυτή ελπίζει να εδραιωθεί σε αυτές τις αγορές.

«Ενώνοντας τις ηγετικές ικανότητες και τεχνολογίες της Qualcomm στα SoC με τα κορυφαία στον κλάδο κανάλια πωλήσεων της NXP στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην ασφάλεια και στο IoT, θα είμαστε ακόμα καλύτερα ετοιμασμένοι για να δώσουμε στους πελάτες και στους καταναλωτές να καταλάβουν όλα τα οφέλη ενός έξυπνα συνδεδεμένου κόσμου,» είπε ο Steve Mollenkopf, CEO της Qualcomm.

Όπως κάθε μεγάλη εξαγορά, η συμφωνία πρέπει πρώτα να εγκριθεί από διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο. Η Qualcοmm πιστεύει ότι η εξαγορά θα πάρει το πράσινο φως πριν το τέλος του 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.