XBLOG logo @2x

Pylones Hellas: «Πυλώνας» στήριξης της ψηφιακής ασφάλειας Safer Internet Day 2020

H Pylones Hellas συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον Διαδικτύου υποστηρίζοντας την 11η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (Safe Internet Day) που διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης “Insafe”, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του Διαδικτύου, η ημέρα αυτή καθιερώθηκε για να ενθαρρύνει τον καθένα μας να συμμετάσχει και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου. Σε αυτή τη συνύπαρξη όλοι πρέπει να παίξουν σωστά το ρόλο τους: Από τα παιδιά και τους νέους που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου με την ορθή επικοινωνία τους με άλλους χρήστες, προστατεύοντας την ηλεκτρονική τους φήμη και τα δεδομένα τους στα social media, τους γονείς που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη των παιδιών στην ασφαλή και θετική χρήση της τεχνολογίας με υπευθυνότητα, σεβασμό και δημιουργικό τρόπο, μέχρι και τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου μεταδίδοντας δεξιότητες ψηφιακής παιδείας και αναπτύσσοντας ικανότητες σκέψης, που θα τους επιτρέψουν να περιηγηθούν καλύτερα στον κόσμο του Internet.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να παίζει σωστά τον ρόλο της και η βιομηχανία αφού μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου δημιουργώντας και προωθώντας θετικό περιεχόμενο και ασφαλείς online υπηρεσίες, αλλά και διευκόλυνση των χρηστών να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε δυσκολίες παρέχοντας σαφείς συμβουλές για την ασφάλεια, μέσα από εύχρηστα εργαλεία και γρήγορη πρόσβαση σε υποστήριξη.

Ο καθένας έχει ευθύνη να κάνει online τη δική του θετική διαφορά. Για την PylonesHellas, το σκεπτικό της τεχνολογικής ασφάλειας αποτελεί μία πρόκληση, για να συμμετάσχει αποφασιστικά και να διαδραματίσει τον δικό της καθοριστικό ρόλο, αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου.

Η εταιρεία αποτελεί ενεργό υποστηρικτή της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας. Υποστηρίζοντας την εθνική ομάδα νέων ταλέντων που συμμετέχουν στον επίσημο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας – European Cybersecurity Challenge που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), συμβάλλοντας στην προαγωγή της ψηφιακής ασφάλειας. Στόχος του διαγωνισμού, είναι η διάδοση της ψηφιακής ασφάλειας στους νέους (15-25 ετών) έτσι ώστε να τους παροτρύνει να ασχοληθούν ενεργά με το χώρο της κυβερνοασφάλειας και γιατί όχι και να ακολουθήσουν καριέρα στη συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή.

Η ασφάλεια βεβαίως δεν αφορά μόνο στην πρόσβαση μας στο διαδίκτυο και σίγουρα δεν απασχολεί μόνο τους τελικούς χρήστες. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί ανησυχούν εξίσου για το θέμα της ασφάλειας, όχι μόνο για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, μα πρωτίστως για την προστασία των δεδομένων τους.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι αλλαγές στις υποδομές πληροφορικής και η μετάβαση σε περιβάλλοντα cloud είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για ψηφιακή ασφάλεια. Κατ’ επέκταση, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες προκλήσεις αφορά στους τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί θα επιτύχουν τα ίδια επίπεδα προστασίας των δεδομένων τους, όπου και αν αυτά βρίσκονται αποθηκευμένα.

Η Pylones Hellas, ως πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής με μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, παρέχει ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές cybersecurity που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν και να ασφαλίσουν θεαματικά την επαφή και την αλληλεπίδρασή τους, τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες τους. Με τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει συνάψει με ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα του cybersecurity, όπως με την F5 Networks, παρέχει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς προηγμένα εργαλεία που τις βοηθούν να παραμείνουν ασφαλείς, σε όλα τα επίπεδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.