XBLOG logo @2x

Πώς να αποφύγεις κλήσεις με Απόκρυψη Αριθμού

Κλήσεις με απόκρυψη αριθμού

Σου έχει συμβεί να δεχθείς κλήσεις με απόκρυψη αριθμού και δεν ξέρεις πώς να τις αποφύγεις;

Σου κάνουν φάρσες ή σε ενοχλεί κάποιος ή κάποια πρώην με κλήσεις από απόκρυψη αριθμού;

Στην περίπτωση αυτή οι τρόποι να αποφύγεις τις ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη αριθμού είναι οι εξής:

  • Ζήτησε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είσαι συνδρομητής να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Έτσι όταν σε καλεί κάποιος με απόκρυψη αριθμού θα του δείχνει ότι ο αριθμός σου είναι κατειλημμένος.
  • Κάνε αίτηση στον πάροχό σου για εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα με σκοπό να εντοπιστούν οι ενοχλητικές ή κακόβουλες κλήσεις (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).

Στην δεύτερη περίπτωση όταν σε καλεί κάποιος με απόκρυψη αριθμού θα ακούει ηχογραφημένο μήνυμα μέσω του οποίου θα ενημερώνεται ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.

Έτσι μπορείς να μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί με απόκρυψη και στη συνέχεια να εντοπιστεί το άτομο που κάνει τις ενοχλητικές κλήσεις και να προχωρήσεις σε έγκληση αυτού που σε ενοχλεί.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης μέσω internet, καθώς και την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του ατόμου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος.

Από τους λοιπούς παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας οι Αρχές δικαιούνται να ζητήσουν τα “εξωτερικά στοιχεία” της επικοινωνίας, δηλαδή τον αριθμό κλήσεις, τα στοιχεία καλούντος – καλούμενου και την ώρα κλήσης, με τον πάροχο να είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει χωρίς να είναι απαραίτητο να προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.