XBLOG logo @2x

Πρόταση Αρχικής Δημόσιας Αγοράς από την SAS

Η SAS, η κορυφαία εταιρεία analytics και AI, ανακοινώνει σήμερα την πρόθεσή της να εκκινήσει Πρόταση Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς μέχρι το 2024. Υπό την ηγεσία των συνιδρυτών της Jim Goodnight και John Sall, η SAS έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την οικονομική ισχύ, το brand equity και την ηγετική θέση στην αγορά που της επιτρέπουν να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Για να προετοιμαστεί για την Πρόταση Δημόσιας Αγοράς, η SAS θα αρχίσει να λαμβάνει μέτρα όπως είναι η βελτίωση της δομής της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, ο εξορθολογισμός ορισμένων επιχειρησιακών διαδικασιών και η ενίσχυση της εστίασης στα τμήματα της πλατφόρμας της, όπου η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία και την ανάπτυξη προς όφελος των πελατών και συμμετόχων της. Με την ανακοίνωση αυτή, η SAS θα συνεχίσει να επενδύει σημαντικά ποσά και να αναπτύσσει περαιτέρω τις λύσεις και το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων analytics, να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών και να επεκτείνει την ηγετική της θέση σε μια αναπτυσσόμενη, ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ολοένα και πιο δυναμική αγορά.

Jim Goodnight, Co Founder & CEO, SAS

«Κατά την προετοιμασία μας για την Πρόταση Δημόσιας Αγοράς, μπορούμε να προσφέρουμε σε εργαζομένους, πελάτες και εταίρους της εταιρείας, καθώς επίσης και στην κοινότητά μας την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην επιτυχία μας, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας,» δήλωσε ο Jim Goodnight συνιδρυτής και Chief Executive Officer της SAS. «Ως εταιρεία, διαγράφουμε μια σταθερά θετική πορεία, με βιώσιμη ανάπτυξη που συνεχίζει να χτίζει πάνω στο αξιόπιστο brand και την ισχυρή πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει. Έχουμε βάλει ισχυρές επιχειρησιακές και οικονομικές βάσεις, που θέτουν τα θεμέλια για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Τώρα, ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για αυτό το επόμενο κεφάλαιο”.

Η SAS παρέχει κορυφαίας τεχνολογίας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και analytics μέσω του λογισμικού και των υπηρεσιών της για μια πιστή και διευρυμένη πελατειακή βάση από κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Η μακροχρόνια παρουσία της εταιρείας, η αξεπέραστη πλατφόρμα, οι λύσεις analytics και το αξιόπιστο brand την έχουν καταστήσει τον προτιμώμενο συνεργάτη σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, ιδίως στις χρηματοπιστωτικές και επαγγελματικές υπηρεσίες, τη διακυβέρνηση και την υγειονομική περίθαλψη. Η SAS έχει αναπτυχθεί σε πολλά διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα και πλέον τοποθετείται ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον κλάδο των προηγμένων analytics και της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, είναι η μοναδική εταιρεία που διακρίνεται κάθε χρόνο ως leader στο Magic Quadrant της Gartner για τις πλατφόρμες επιστήμης δεδομένων και μηχανής μάθησης, παραμένοντας σταθερά πρώτη στα οκτώ χρόνια που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη έκθεση.

Το 2020, η SAS είχε έσοδα περίπου 3 δις δολάρια, πετυχαίνοντας έτσι το 45ο έτος συνεχούς κερδοφορίας. Επιπλέον, η εταιρεία εξασφάλισε αύξηση των εσόδων που έφτασε το 8,4% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, γεγονός που αποδεικνύει την αυξημένη ανάγκη για δεδομένα και analytics για την καλύτερη ανταπόκριση και ανάκαμψη από την πανδημία. Η SAS αναμένει ότι θα μπορεί να συνεχίσει την ενίσχυση της οικονομικής της θέσης και κατά τα επόμενα έτη, καθώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενη είσοδο στις δημόσιες αγορές.

Η SAS πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και καινοτομίας, βοηθώντας τους πελάτες να λάβουν αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο, με ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Στηρίζοντας την καθαρή ενέργεια και τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» των Ηνωμένων Εθνών, αξιοποιώντας παράλληλα το λογισμικό της για την αντιμετώπιση οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η SAS παντρεύει την τεχνολογία με το advocacy για να διαμορφώνει αντίστοιχα τη στρατηγική της για τις επιχειρήσεις και το κλίμα. Μέσω συνεργασιών με πελάτες, βιομηχανικές ομάδες, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, κυβερνητικούς και παγκόσμιους φορείς, η SAS διοχετεύει τα analytics της στην επίλυση των πιο πιεστικών προβλημάτων του κόσμου, από τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

Η εταιρεία αναγνωρίζεται συνεχώς ως ένας από τους κορυφαίους χώρους εργασίας παγκοσμίως και ως πρωτοπόρος στην εργασιακή κουλτούρα για την ουσιαστική δημιουργία εταιρικών κοινοτήτων και της δέσμευσης προς τους εργαζομένους.

Ο Δρ. Goodnight κατέληξε: «Όλα αυτά τα χρόνια η SAS έχει χτίσει μια φήμη για καινοτομία, μια απαράμιλλη εστίαση στον πελάτη και ισχυρή αίσθηση της εταιρικής ταυτότητας. Καθώς σχεδιάζουμε την πορεία μας προς την Πρόταση Δημόσιας Αγοράς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο brand και την πλατφόρμα μας, βάζοντας σε προτεραιότητα τις βασικές αξίες μας και προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλύουν αποτελεσματικά τα πιο περίπλοκα προβλήματά τους.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.