XBLOG logo @2x

Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο Video Game;

Το πρώτο video game κατασκευάστηκε το 1958 από τον Αμερικανό φυσικό William Higinbotham. Ο Αμερικανός φυσικός εργαζόταν στο ερευνητικό εργαστήριο Brookhaven National Laboratory στις ΗΠΑ.

Μία μέρα που βαριόταν ο Higinbotham σχεδίασε έναν εξομοιωτή τένις ή έναν εξομοιωτή πινγκ πονγκ, σύμφωνα με μερικούς. Ο «πρωτόγονος» σχεδιασμός και τα φτωχά γραφικά δεν αρκούν για να αποφανθεί κάποιος. Ο φυσικός για να το κατασκευάσει χρησιμοποίησε ένα πρώιμο είδος  υπολογιστή που μπορούσε να υπολογίσει την τροχιά βαλλιστικών πυραύλων.

Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο Video Game;

Ένα εικονικό γήπεδο του τένις προβάλλονταν στη οθόνη ενός πολύμετρου μέα στο οποίο μία μπάλα μετακινούνταν από την μία άκρη στη άλλη. Το πότε η μπάλα χτυπούσε το δίχτυ μπορούσε να «καταλάβει» το κύκλωμα του παιχνιδιού αλλά και να προσομοιώνει την βαρύτητα.  Ο παίκτης είχε μία λαβή με την οποία μπορούσε να ελέγξει την κατεύθυνση της μπάλας καθώς και ένα κουμπί με το οποίο την χτυπούσε, μέσω ενός χειριστηρίου.

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την σχεδίαση του παιχνιδιού, το 2008 μία ομάδα επιστημόνων από το Brookhaven προσπάθησε να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του πρώτου παιχνιδιού. Αντιμετώπισαν όμως δυσκολίες στη προμήθεια των απαραίτητων υλικών και η κατασκευή ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μήνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.