XBLOG logo @2x

Το Pi υπόσχεται να φορτίσει το κινητό σου ασύρματα από απόσταση 30cm

Η ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση είναι ένα διαδεδομένο χαρακτηριστικό στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που τη χρησιμοποιούν εξαιτίας δύο σημαντικών μειονεκτημάτων: η ασύρματη φόρτιση είναι αργή και δεν λειτουργεί άμα το κινητό δεν ακουμπάει στην ειδική βάση του. Η Pi, μια νεοσύστατη εταιρία στη Καλιφόρνια, θα επιχειρήσει τώρα να λύσει το δεύτερο πρόβλημα με το πρώτο προϊόν της που ονομάζει… Pi.

Το Pi είναι ένας “κώνος” που εκπέμπει ρεύμα και μπορεί να φορτίσει ασύρματα έως και 4 συσκευές από απόσταση 30cm με μέγιστη ταχύτητα τα 10W — σε περίπτωση που βάλετε περισσότερες συσκευές θα μειωθεί ο ρυθμός φόρτισης. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρία, αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η ίδια η οποία μπορεί να ελέγχει τη κατεύθυνση και το σχήμα των μαγνητικών πεδίων.

Ο “κώνος” της Pi θα μπορεί να φορτίζει τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X και Samsung Galaxy S8/S8+ χωρίς κάποιο αξεσουάρ, ενώ για τα υπόλοιπα smartphones που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi θα χρειάζεται μια ειδική θήκη. Μάλιστα αυτή η τεχνολογία δεν περιορίζεται στα smartphones. Το Pi θεωρητικά μπορεί να φορτίσει τα έξυπνα ηχεία Google Home και Amazon Echo, ενώ δεν θα μας έκανε εντύπωση αν μπορούσε να δώσει ενέργεια και στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι του γραφείου ή το φωτιστικό του κομοδίνου.

Ο σταθμός φόρτισης της Pi θα κυκλοφορήσει του χρόνου με τιμή $200, αλλά μπορείτε να σώσετε $50 άμα τον προ-αγοράσετε από σήμερα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.