XBLOG logo @2x

Phishing επίθεση με στόχο τους χρήστες του Gmail

Επίθεση phishing με στόχο τους χρήστες του Gmail φαίνεται ότι επιχειρείται και ξεκίνησε στις αρχές του Μαΐου. Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτήν στέλνουν ένα email με το οποίο σας ζητούν να κάνετε κλικ σε ένα link και να εισάγετε τα στοιχεία σας, προκειμένου να “επιβεβαιώσετε” ότι χρησιμοποιείτε το Gmail σας. Το link αυτό όμως δεν σας οδηγεί στο επίσημο site του Gmail, αλλά σε ένα που μοιάζει με αυτό, όπου αν εισάγετε τα στοιχεία σας, κατά πάσα πιθανότητα θα δώσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στους επιτήδειους…

Γι΄αυτό αν λάβετε email που να αναγράφει τα ακόλουθα, διαγράψτε το αμέσως και μην κάνετε κλικ σε κανένα link που θα περιέχεται σε αυτό!

Αγαπητέ χρήστη:

Η Gmail Inc.© μετά από χιλιάδες αιτήσεις που δέχεται καθημερινά από χρηστες αποφάσισε τώρα να διαγράψει όλους τους λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούνται για λόγους εξοικονόμησης χώρου στο server. Οι xρηστες παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την λειτουργικότητα του λογαριασμού τους με ένα απλό Log In στο link που παρουσιάζεται σε αυτό το email.

Πατώντας στο link θα πρέπει να ξανασυνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να επαληθεύσετε την λειτουργικότητα του. Παρακαλώ πατήστε στο ακόλουθο link για να επαληθεύσετε την λειτουργικότητα του λογαριασμού σας.

Πατήστε Εδώ  για Επαλήθευση! *

*Σε περίπτωση που δεν γίνει επαλήθευση ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί εντός μιας εβδομάδος.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Eleni Flessa
Gmail Accounts© Greece supervisor

[thanks Nassos]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.