XBLOG logo @2x

Προσπάθεια phishing με στόχο χρήστες PayPal

PayPal

Σήμερα το πρωί έλαβα email με subject “Please Check Your account” και αποστολέα το “Servicepaypal” και διεύθυνση email support@paypalonline.com.

Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι προφανώς δεν είναι το PayPal πίσω από αυτό το email.

Δείτε το κείμενο που περιείχε το email:

Αγαπητέ πελάτη,

Ερώτηση της ταυτότητας PP-601-109-317

Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το συνημμένο έντυπο για να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες του προφίλ σας και να επαναφέρετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Προφίλ προσωπικών πληροφοριών

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε μόνο πληροφορίες με ακρίβεια και σύμφωνα με τις μορφές απαιτείται.

Συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.

Αγαπητέ πελάτη,

Ως μέρος των προσπαθειών μας για να παρέχει ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον για την online κοινότητα, εμείς τακτικά δραστηριότητα της οθόνης λογαριασμό. Η αναθεώρησή μας του λογαριασμού σας έχει εντοπίσει ένα πρόβλημα σχετικά με την ασφαλή χρήση. Έχουμε βάλετε περιορισμός στο λογαριασμό σας και για προληπτικούς λόγους.

Για να άρει τον περιορισμό, εμείς θα ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες από εσάς.

Αν, όταν εξετάζουμε τις πληροφορίες σας και πιστεύουμε ότι η χρήση του λογαριασμού σας είναι κίνδυνος για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας και τους πελάτες μας, θα είμαστε ευτυχείς να επαναφέρετε το λογαριασμό σας. Θα σας έστειλε ένα συνημμένο που περιέχει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Κατεβάσετε και να το ανοίξετε στο πρόγραμμα περιήγησης. Μετά έχουμε συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες, σας θα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Σας ευχαριστώ για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα.

Πολύ ειλικρινά.

Τμήμα της εφημερίδας της PayPal

Όπως θα καταλάβατε διαβάζοντας ακόμα και λίγες γραμμές από το παραπάνω κείμενο, κάνει μπαμ ότι πρόκειται για προσπάθεια phishing προφανώς με στόχο να αποσπάσουν κάποιοι στοιχεία χρηστών του PayPal.

Στην περίπτωση που λάβετε αντίστοιχο email εννοείται ότι το διαγράφετε κατευθείαν, χωρίς να ανοίξετε οποιοδήποτε συνημμένο αρχείο.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι μου έκανε εντύπωση που το Gmail άφησε να περάσει ένα τέτοιο email στο inbox μου, αφού συνήθως τέτοια email εμφανίζονται στο spam folder με σημείωση ότι ο αποστολέας δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.