XBLOG logo @2x

PayPal: Επτά εορταστικά βήματα για διπλές χαρές και καλά κέρδη

Στο ξεκίνημα του πυρετού των εορταστικών προετοιμασιών και αγορών, η PayPal μοιράζεται τις πλέον σημαντικές τάσεις με όσους εμπόρους επιδιώκουν όντως να αυξήσουν τα κέρδη τους πριν το τέλος της χρονιάς.

1. Τα smartphones θα μας σώσουν από το άγχος των αγορών

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια της τελευταίας στιγμής είναι, δίχως άλλο, ένας από τους λόγους που μας προκαλούν αχρείαστο άγχος πριν από τις γιορτές. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα καταναλωτών έχει ήδη προτιμήσει το διαδίκτυο προκειμένου να αποφύγει τις ουρές στα φυσικά καταστήματα. Εντούτοις, το online shopping συνδέεται ακόμα με διάφορες έγνοιες και ανησυχίες. Σύμφωνα με έρευνα που ανατέθηκε στην IPSOS για λογαριασμό της PayPal, το 22% των διεθνών καταναλωτών δεν αισθάνεται ασφάλεια όταν αγοράζει σε κοινωνικές πλατφόρμες, ενώ το 51% διατηρεί ενδοιασμούς για θέματα ασφαλείας κάθε φορά που αποφασίζει να κάνει αγορές μέσω smartphones.

– Έως και το 95% των καταναλωτών παγκοσμίως πραγματοποιεί αγορές online, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) κάνουν χρήση των κινητών συσκευών τους για τον ίδιο σκοπό. Την ίδια στιγμή όμως, μόλις το 60% των εμπορικών επιχειρήσεων έχει προβεί στις κατάλληλες προεργασίες – και αυτό και μόνο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Το να απευθύνονται σε πελάτες που κάνουν αγορές μέσω κινητού ή tablet είναι μια πρακτική που δύναται να μειώσει τον αριθμό των εγκαταλελειμμένων καλαθιών και να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων έως και 15% – σημειώνει ο Marcin Glogowski, Managing Director της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

2. Οι εορταστικές πληρωμές είναι κυριολεκτικά «στο χέρι μας»

Άπαξ και οι καταναλωτές επιλέξουν τις mobile πληρωμές, αυτό σημαίνει ότι αποζητούν κατά κύριο λόγο έναν άνετο και βολικό τρόπο αγορών. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές ανά τον κόσμο (44%) πιστεύουν ότι οι αγορές μέσω smartphone δεν επιφέρουν κανενός είδους προβλήματα, και το 43% θεωρεί ότι έτσι γλιτώνουν τελικά πολύτιμο χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα της PayPal, σε διεθνές επίπεδο συνήθως αγοράζουμε από το σπίτι (65%), απολαμβάνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας ή ακόμα και όταν είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας (34%). Η επανάσταση των κινητών ευθύνεται για τη διαμόρφωση όχι μόνο των συνηθειών των καταναλωτών στο διαδίκτυο, αλλά και για τη συμπεριφορά τους εν ώρα πληρωμής σε φυσικά σημεία – κατά το τελευταίο εξάμηνο, ένας στους δύο καταναλωτές παγκοσμίως έχει πραγματοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές.

3. Τα social media ως εμπορικά κέντρα του μέλλοντος

Οι καταναλωτές σήμερα είναι ανοιχτοί στις καινοτομίες και δεν αργούν να υιοθετήσουν πρωτοπόρες τακτικές, όπως είναι άλλωστε οι συναλλαγές στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τους τελευταίους 6 μήνες, το 30% των αγοραστών διεθνώς έχει κιόλας προβεί σε μία αντίστοιχη αγορά, υποδεικνύοντας μια σημαντικά ανερχόμενη τάση ειδικά για το νεανικό κοινό ηλικίας 18-34 ετών.

4. Δώρα της τελευταίας στιγμής; Ελέγξτε τις online εναλλακτικές επιλογές

Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες των καταναλωτών, μαζί με την αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών που παρέχουν online πρόσβαση σε ταινίες ή μουσική, σημαίνουν ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον διάθεση να περιμένουν αρκετές εργάσιμες ημέρες για την παράδοση των DVD ήCD της προτίμησής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της PayPal, το 23% των αγοραστών προμηθεύεται μέσω κινητής συσκευής ψηφιακά αγαθά (π.χ. για τις υπηρεσίες VoD και τις συνδρομές σε Pay TV, στο Spotify ή το Netflix), e-books ή computer games, τα οποία και αποτελούν ιδανικά δώρα για τις γιορτές.

5. Οι οικολογικές τάσεις εισέρχονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Με αργά αλλά σταθερά και σίγουρα βήματα, οδηγούμαστε στον κόσμο του ethical shopping: πέρυσι, ένας στους δέκα πελάτες στον κόσμο αγόρασε ήδη ένα προϊόν μόνο και μόνο επειδή παράχθηκε με βάση τους κανόνες δεοντολογίας της βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν παράγοντα κρίσιμης σημασίας τόσο για τις γυναίκες όσο και για τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών – το 14% της Generation Z (18-24 ετών) και το 11% της Generation Υ (19-39 ετών) δηλώνουν ότι έχουν εγκαταλείψει μια συγκεκριμένη αγορά, μόνο και μόνο για λόγους ηθικής.

6. Στο εξωτερικό είναι πιο φθηνά, στην Ελλάδα είναι πιο πρωτότυπα

Σχεδόν το 55% των διεθνών e-shoppers ψωνίζει σε ξένα καταστήματα – εκεί κυνηγά καλύτερες τιμές (53%) και είδη που είναι μη διαθέσιμα ή δυσεύρετα στη χώρα του (33%). Από την άλλη, το 66% των online αγοραστών δηλώνει ότι προτιμά να στηρίζει τις εγχώριες επιχειρήσεις και, μάλιστα, κυρίως κατά την περίοδο των γιορτών. Κατά την προ-εορταστική περίοδο, αυξάνονται σε αριθμό οι καταναλωτές που αναζητούν πρωτότυπα, χειροποίητα δώρα, γεγονός που συνδράμει στην μεγαλύτερη δημοτικότητα των αγορών από ντόπιους προμηθευτές.

7. Στις γιορτές έρχεται και η ώρα να προσφέρουμε – και όχι αποκλειστικά και μόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα

Οι δωρεές αποτελούν έναν θαυμάσιο τρόπο να αντικαταστήσουμε τα παραδοσιακά ψώνια με μία «χείρα βοηθείας» προς όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη.
– Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη συνειδητοποιούν ότι η εορταστική σεζόν δεν αποτελεί απλώς μια αφορμή για αγορές, αλλά επίσης μια έξοχη ευκαιρία για να συνεισφέρουν όσο μπορούν για την ενίσχυση του έργου μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Για τον λόγο αυτόν, ως PayPal, στηρίζουμε την πρωτοβουλία ‘Giving Tuesday’ εδώ και οκτώ χρόνια. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ευκαιρία τις ημέρες αυτές για εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν με αγάπη και γενναιοδωρία – αναφέρει ο Marcin Glogowski, προτρέποντάς μας σε μικρές καλές πράξεις για να μοιράσουμε χαρά στους γύρω μας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.