XBLOG logo @2x

PayPal, Ανακοίνωση για την προσπάθεια phishing κατά χρηστών της υπηρεσίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η PayPal σχετικά με την προσπάθεια phishing κατά χρηστών της υπηρεσίας που έγινε τις προηγούμενες μέρες…

H PayPal από την έναρξη της λειτουργίας της έχει ως στόχο την ασφάλεια των συναλλαγών των χρηστών της. Η PayPal ουδέποτε μοιράζεται προσωπικά και οικονομικά στοιχεία των πελατών της καθώς η ίδια η υπηρεσία εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη μη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων.

Μια από τις πλέον συνηθισμένες περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης sites τα οποία «ψαρεύουν» τα προσωπικά δεδομένα σας, αφορά στην αποστολή ενός παραπλανητικού e-mail με αποστολέα μια έμπιστη και με κύρος εταιρεία. Το e-mail αυτό μετά σε οδηγεί σε μια ψεύτικη εκδοχή ενός πολύ γνωστού site και αντιγράφει όλες τις πληροφορίες που εισάγεις, όπως τους κωδικούς σου, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών κ.α.

Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα mail σχετικά με τον λογαριασμό σας στην PayPal, ο ασφαλέστερος και πιο εύκολος τρόπος είναι να ανοίξετε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης και να πληκτρολογήσετε την επίσημη σελίδα της PayPal https://www.paypal.com, και να συνδεθείτε κατευθείαν στον λογαριασμό σας.

Η ομάδα μας δεσμεύεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο για να κλείσουν όλα τα κακόβουλα sites και να εξασφαλίσει ότι θα μπορείτε να διακρίνετε αμέσως τέτοιου είδους e-mail. Για να καταγγείλετε τέτοια κακόβουλα e-mail παρακαλούμε ενημερώστε μας σε αυτή τη διεύθυνση spoof@paypal.com

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.