XBLOG logo @2x

Panasonic Lumix GX85: Η νέα compact mirrorless κάμερα με εναλλάξιμους φακούς

Η Panasonic ανακοίνωσε μια νέα compact mirrorless φωτογραφική μηχανή, τη Panasonic Lumix GX85, που διαδέχεται τα μοντέλα GX8 και GF7 και είναι σαφώς βελτιωμένη σε διάφορους τομείς.

Η νέα mirrorless κάμερα διαθέτει 16 megapixel Digital Live MOS αισθητήρα χωρίς όμως το φίλτρο low pass, κάτι που βελτιώνει τις λεπτομέρειες κατά 10% με σχέση τον προηγούμενο αισθητήρα 16 megapixel της εταιρίας. Επίσης, ο μηχανισμός του κλείστρου χρησιμοποιεί μία νέα ηλεκτρομαγνητική μονάδα δίσκου για την μείωση του ήχου του κλείστρου, περιλαμβάνει στο σώμα σταθεροποιητή εικόνας 5-αξόνων και διαθέτει WiFi για ασύρματη συνδεσιμότητα με smartphones.

Επιπλέον, η Panasonic Lumix GX85 διαθέτει 49 σημεία αυτόματης εστίασης, καθώς και το χαρακτηριστικό Post Focus Function. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφεται κάθε ένα από τα σημεία εστίασης, και μόλις ο χρήστης τραβήξει την φωτογραφία του μπορεί να πατήσει οπουδήποτε στην οθόνη αφής 3,0-ιντσών για να επιλέξει την προτιμώμενη περιοχή εστίασης και να σώσει το αποτέλεσμα. Τέλος, μπορεί να καταγράψει 4K (UHD) βίντεο σε 30 ή 24 fps και 1080p βίντεο στα 60 fps με αυτόματη εστίαση.

Η Panasonic Lumix GX85 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μαύρο και ασημί χρώμα στα μέσα του Μαΐου και θα διατίθεται στην τιμή των $799.99 (€705) μαζί με έναν φακό 12-32.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.