XBLOG logo @2x

OTE VDSL και 4G, Επέκταση σε νέες περιοχές

Την επέκταση των δικτύων Νέας Γενιάς συνεχίζει ο ΟΤΕ, με τις υψηλές ταχύτητες VDSL και 4G να φτάνουν σταδιακά σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

VDSL σε νέες περιοχές

Αυτή τη στιγμή 280 αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και 2.250 υπαίθριες καμπίνες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Σέρρες διαθέτουν VDSL από τον ΟΤΕ.

Οι ταχύτητες επεκτάθηκαν περισσότερο τον Ιούνιο σε Χαλάνδρι και Ηλιούπολη, ενώ η εταιρία προγραμματίζει μέχρι το τέλος του 2014 επιπλέον 1.500 νέες υπαίθριες καμπίνες σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Κηφισιά, Νέα Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ηράκλειο, Χολαργός, Καλαμάκι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή και Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Θέρμη).

Ταχύτητες VDSL θα δίνουν μέχρι το τέλος του έτους 150 νέα αστικά κέντρα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το VDSL είναι διαθέσιμο σε 1.200.000 σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ενώ ο στόχος του ΟΤΕ είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέχρι το τέλος του 2014.

4G: πληθυσμιακή κάλυψη 70% έως το τέλος του χρόνου

Παράλληλα, το δίκτυο 4G της COSMOTE αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από την αρχή του χρόνου, υπηρεσίες 4ης γενιάς έχουν ενεργοποιηθεί στη Λαμία, την Άρτα, το Μεσολόγγι, την Ιεράπετρα, τα χωριά Αποκορώνου Χανίων, το Δυτικό Πήλιο, το Ωραιόκαστρο, αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σαλαμίνα και την Τήλο. Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, η κάλυψη 4G επεκτάθηκε σε περιοχές της Κέρκυρας, της Σάμου, της Λέρου, της Δυτικής Ρόδου και της Χερσονήσου Χανίων, αλλά και στο Αγρίνιο, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα και την Αμαλιάδα.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα . Ήδη πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 4G της COSMOTE, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.