XBLOG logo @2x

ΟΤΕ: Αναβάθμιση εξοπλισμού στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στα νοσοκομεία Χανίων & Ρεθύμνου

ΟΤΕ: Αναβάθμιση εξοπλισμού στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στα νοσοκομεία Χανίων & Ρεθύμνου
Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Δύο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Κρήτη αναβάθμισε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ. Τα δύο ΤΕΠ στεγάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φροντίδα σε περίπου 20 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο.

Την τελευταία επταετία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει 500 χιλιάδες ευρώ με στόχο τη στήριξη του σημαντικού έργου που επιτελεί ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και για την αναβάθμιση Παιδιατρικών Τμημάτων σε 13 Δημόσια Νοσοκομεία όλης της χώρας – από την Αλεξανδρούπολη, την Λάρισα, το Καρπενήσι μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη. Στις νοσοκομειακές αυτές μονάδες, έχουν ήδη λάβει ιατρική φροντίδα πάνω από 200 χιλιάδες παιδιά.

Στην Ελλάδα, περισσότερα από 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο. Η πρώτη ώρα (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού είναι κρίσιμη για την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, είναι εφικτή η έγκαιρη ανταπόκριση των νοσοκομείων σε αυτά τα περιστατικά.

ΟΤΕ: Αναβάθμιση εξοπλισμού στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στα νοσοκομεία Χανίων & Ρεθύμνου

«Με την τεχνολογική αναβάθμιση των δύο μονάδων επειγόντων περιστατικών στην Κρήτη, χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο θα βρίσκουν την ειδική φροντίδα που χρειάζονται, ενώ θα διευκολυνθεί σημαντικά το δύσκολο έργο των γιατρών. Είναι μεγάλη μας χαρά που συμβάλουμε ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, που επισκέφτηκε τις δύο νοσοκομειακές μονάδες στην Κρήτη. «Στους τομείς της υγείας και της φροντίδας των παιδιών, η συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ είναι συνεχής και διαχρονική. Επενδύοντας στην φροντίδα των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον», προσέθεσε ο κύριος Τσαμάζ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Γεώργιος Ζουρίδης ευχαρίστησε για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και ανέφερε ότι «συμπληρωματικά με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό του Νοσοκομείου, θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση βαρέως πάσχοντων παιδιών, τόσο στο τμήμα αναζωογόνησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όσο και στη διακομιδή, εφόσον χρειαστεί, σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο».

«Η δωρεά μηχανημάτων αναβάθμισε και εμπλούτισε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ειδικά στο Παιδιατρικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και στο Εξωτερικό Παιδιατρικό Ιατρείο του μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού. Η ενίσχυση με τα συγκεκριμένα μηχανήματα βοήθησε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου», δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης.

Από πλευράς της, η πρόεδρος του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Natasha Clive-Βρέκοσι, είπε: «Με συγκινεί το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ είναι δίπλα μας, κατανοώντας τις ανάγκες που υπάρχουν στα Νοσοκομεία σε κάθε μεριά της Ελλάδας. Αισθάνομαι ότι είμαστε συνοδοιπόροι στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που μόνο στόχο έχει την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας».

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά στηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά τα παιδιά. Το 2018 η συνολική κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.