XBLOG logo @2x

Διακρίσεις για τον ΟΤΕ για τις πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας και αειφορίας

Τέσσερα βραβεία, τρία Gold και ένα Silver, απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο των Energy Mastering Awards 2017, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για συνεχή βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης στο σύνολο των δραστηριοτήτων του και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε δύο χρυσά βραβεία στην κατηγορία «Energy Efficiency Certification» για την εφαρμογή του προτύπου ISO 50001 σε κτιριακά του συγκροτήματα και σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, καθώς και για την πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο Gold σε κτίριο του στον Κεραμεικό, την πλήρη ανακαίνιση του οποίου πραγματοποίησε η θυγατρική του εταιρεία OTE Estate.

Χρυσή διάκριση στην κατηγορία «Energy Efficiency in Public Buildings», έλαβε η υλοποίηση έργου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, που στηρίζεται στην υπηρεσία COSMOTE Energy Management, για την παρακολούθηση, καταγραφή και διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, βραβείο Silver, στην κατηγορία «Energy Efficiency Management», απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, μέσω Συστημάτων Ενεργειακού Ελέγχου Κτιρίων BEMS (Building Εnergy Management System), στα κτιριακά συγκροτήματα Παιανίας και Αχαρνών.

Τα βραβεία Energy Mastering Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο με στόχο να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας,

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα αποτελεί στρατηγικό στόχο του Ομίλου ΟΤΕ, με το περιβάλλον στο επίκεντρο. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί καινοτόμες πρακτικές για να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές του, δίνει έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών, διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.