XBLOG logo @2x

Open Coffee XIV: Εντυπώσεις & Φωτογραφίες

Την Τρίτη που μας πέρασε πήγα κι εγώ στο πρώτο Open Coffee για τη φετινή σεζόν. Ομολογώ ότι καθώς πήγαινα δε θυμόμουν τα ονόματα όσων θα έκαναν παρουσιάσεις, αφού περισσότερο πήγαινα για να δω άτομα που είχα να δω από το τελευταίο Open Coffee της προηγούμενης σεζόν στο Bocca.

Φτάνοντας στο Bios με τον Σωτήρη γύρω στις 18:50 υπήρχε ελάχιστος κόσμος μέσα. Μεταξύ άλλων εκεί βρίσκονταν ο gtzi, ο nikan, ο nmpardakis, μετά από λίγο ήρθαν ο GritZ, ο Γιάννης και ο Στέφανος από το zuni, ο γνωστός businessman George, ο Στάθης Χαϊκάλης, ο Νίκος με την Έλενα, ο Δημήτρης, ο Αλέξανδρος κλπ…

Οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν μετά τις 20:00 αν θυμάμαι καλά, με τον Αλέξη Μπάλλα να κάνει την αρχή, παρουσιάζοντας το Cytopia, ένα online mp3 center, που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Το εμπόριο κομματιών σε .wav και .mp3 είναι η κύρια δραστηριότητα του Cytopia, ενώ όπως είπε ο Αλέξης το site έχει περισσότερα από 6.000 μέλη και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ / μήνα.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Τσίγκος της V. Trip Group, του οποίου η παρουσίαση κατ΄εμέ ήταν απολαυστική και βρήκα σημαντικά τα όσα είπε. Μίλησε για το πώς ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα όντας ακόμα φοιτητής, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις επιλογές που έχουν οι νέοι άνθρωποι μετά το σχολείο, λέγοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακού, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι σε πολυεθνική, μεγάλη ελληνική εταιρία ή μικρή μικρή ιδιωτική εταιρία ή να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση! Στη συνέχεια μας είπε το moto του που είναι “Πουλάω Άρα Υπάρχω”, είπε επίσης ότι όποιος ξεκινάει ένα start-up πρέπει να είναι “μάστορας” με όλη τη σημασία της λέξης, μίλησε για “εξωστρέφεια”, δηλαδή να μην κοιτάμε μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο, για business plans, marketing, καλή ομάδα και φυσικά επιμονή.

Τρίτος ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, research director της Vision Mobile, του οποίου επίσης η παρουσίαση μου άρεσε. Αρχικά είπε ότι ξεκίνησε την προσπάθειά του με άλλα άτομα στην Αγγλία, γιατί απλά εκεί υπάρχουν πολύ καλές υποδομές για να ξεκινήσει κάποιος ένα start-up και να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται. Πέντε άτομα εργάζονται για τη Vision Mobile, όλοι από το σπίτι τους, ενώ το αντικείμενο της Vision Mobile είναι η πώληση χαρτών κινητής τηλεφωνίας, μελέτες αγοράς, σεμινάρια και consulting.

Στο Open Coffee XIV βρέθηκε και η Άννα Διαμαντοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο παρελθόν. Μίλησε για τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών, συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο Δημήτρης Τσίγκος ότι η Ελλάδα είναι μία “επαρχία της Ευρώπης”, μίλησε για τη διείσδυση του γρήγορου internet στους φοιτητές και για το πώς μπορούμε να βρεθούμε στους πρώτους της Ευρώπης, από τους τελευταίους που είμαστε τώρα κλπ. Προς το τέλος είπε ότι παρατήρησε ότι οι περισσότεροι όροι που χρησιμοποιούνται στις παρουσιάσεις του Open Coffee είναι στα αγγλικά, κάτι που τη δικαιώνει, αφού παλαιότερα είχε προτείνει να διδάσκονται αγγλικά υψηλού επιπέδου στα σχολεία.

Αναλυτικά τα πρακτικά του Open Coffee XIV κάντε κλικ εδώ.

Όσον αφορά τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου, χάρηκα που είδα πολύ κόσμο, πρέπει να ήταν περισσότερα από 200 άτομα στο Bios, ελπίζω όλοι να αποκόμισαν κάτι θετικό. Δε μου άρεσε το γεγονός ότι ανά κάποια διαστήματα ακουγόταν αρκετή φασαρία από το πίσω μέρος, ευτυχώς που καθόμουν μπροστά, γιατί αλλιώς αμφιβάλω αν θα άκουγα τίποτα από τις παρουσιάσεις. Επίσης θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι το Open Coffee χρειάζεται κάποιες “τονωτικές ενέσεις”, πχ να γίνονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης ή κάτι άλλο στα πλαίσια των Open Coffee συναντήσεων. Πολλοί γνωστοί μου που πηγαίνουν στο Open Coffee μου λένε ότι έρχονται μόνο για να δουν γνωστούς και τίποτα άλλο. Από την πλευρά μου θα ήθελα οι παρουσιάσεις να είναι αναλυτικότερες, να αναφέρονται οι ομιλητές σε λάθη που πιθανόν έκαναν κλπ…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.