XBLOG logo @2x

Opel Insignia OPC: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Στη δημοσιότητα έδωσε η Opel τις πρώτες φωτογραφίες της κορυφαίας έκδοση τους Insignia, που φέρει τα διακριτικά OPC. Το Insignia OPC χρησιμοποιεί έναν 2.8 V6 που, με τη βοήθεια υπερτροφοδότη, αποδίδει 325 ίππους και 400 Nm ροπής φτάνοντας τα 250 km/h τελικής ταχυτητας (ηλεκτρονικά περιορισμένη), ενώ για να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα χρειάζονται μόλις 6 δευτερόλεπτα!

Η δύναμη του κινητήρα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ το κορυφαίο Insignia είναι κατά 10 mm χαμηλότερο, σε σχέση με το τετρακίνητο Insignia Sport, και έχει αναβαθμισμένο μπροστινό άξονα που ουσιαστικά αποτελείται από ανασχεδιασμένα γόνατα McPherson, τα οποία η Opel έχει ονομάσει HiPerStruts (Hi Performance Struts).

Επίσης, υιοθετεί τη νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση FlexRide (με τρία προγράμματα λειτουργίας Normal, Sport και OPC), ενώ το σύστημα τετρακίνησης περιλαμβάνει ηλεκτρονικό πίσω μπλοκέ διαφορικό (eLSD). Για την ακινητοποίηση του Insignia OPC φροντίζει η Brembo με τους μπροστινούς δίσκους των 355 mm.

Οι στάνταρ τροχοί των 19″ συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 245/40, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ζάντες των 20″ με ελαστικά 255/35. Το ντεπούτο του Opel Insignia OPC θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου OPC μοντέλου.

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.