XBLOG logo @2x

Online Στοίχημα, η black list της ΕΕΕΠ

Την έρευνά της για τους μη αδειοδοτημένους παρόχους διαδικτυακών παιγνίων ολοκλήρωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), σχηματίζοντας μια λίστα με περισσότερες από 400 ιστοσελίδες που λειτουργούν παράνομα στην ελληνική αγορά.

Οι πάροχοι θα κληθούν να κόψουν την πρόσβαση στα παρακάτω site στους κατοίκους Ελλάδας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα site online στοιχήματος, όπως πχ Bwin, Unibet, Betvictor, Betsson, Betclic, Interwetten κλπ.

Όσοι παίζετε online στοίχημα στα παρακάτω site καλό θα ήταν να αποσύρετε τις καταθέσεις σας αφού δεν είναι σαφές πότε θα μπλοκάρουν οι ISP την πρόσβαση σε αυτά.

Από την ΕΕΕΠ γίνεται επίσης διαχωρισμός ανάμεσα στα .com και .gr domain names που λειτουργούνται από διαφορετικές εταιρίες.

Για παράδειγμα δεν είναι στη black list της ΕΕΕΠ τα Sportingbet.gr και Stoiximan.gr που λειτουργούν με άδεια, αλλά είναι στη μαύρη λίστα τα Sportingbet.com και Stoiximan.com.

Αυτό δεν πρέπει να σας προκαλεί σύγχυση αφού τα .gr domains των εν λόγω εταιριών λειτουργούν νόμιμα. Για όσους αναρωτιούνται γιατί πχ δεν υπάρχει στη λίστα το Bet365.com, είναι γιατί έχει “αυτομπλοκαριστεί“ (βγάζει σχετικό μήνυμα), όπως και οι William Hill, Betfair, κτλ (που αφού έχουν “αυτομπλοκαριστεί” δεν είναι στη λίστα).

Με βάση όλα τα παραπάνω οι Έλληνες παίκτες καλούνται πλέον να χρησιμοποιήσουν κάποια/κάποιες από τις εταιρίες που λειτουργούν σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011 (Bet365.gr, Stoiximan.gr και Sportingbet.gr είναι αυτές που ξεχωρίζουν με διαφορά).

Δείτε τα site που συμπεριέλαβε στη black list της η ΕΕΕΠ εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.