XBLOG logo @2x

OnePlus 7 Pro: Ανακοινώθηκε η καλύτερη value-for-money ναυαρχίδα

Η κινέζικη κατασκευάστρια OnePlus προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του πολυ-αναμενόμενου OnePlus 7 Pro σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Μαΐου. Το OnePlus 7 Pro είναι το κινητό-όνειρο πολλών geeks αφού διαθέτει μία τεράστια οθόνη χωρίς bezels και notch, καθώς και μία έκδοση του Android χωρίς άχρηστες εφαρμογές (bloatware) και περιττά χαρακτηριστικά. Παράλληλα έρχεται με ένα πολύ κομψό design και μία προσιτή τιμή (για ναυαρχίδα) κάνοντας το κινητό ακαταμάχητο για πολλούς.

OnePlus 7 Pro: Το θηρίο των κινητών

OnePlus 7 Pro hero

Το OnePlus 7 Pro έρχεται με μία γιγαντιαία AMOLED οθόνη 6.67-ιντσών με ανάλυση 3120 x 1440 pixels (516 ppi) και φωτεινότητα 800 nits που καλύπτει 93% της πρόσοψης. Διαθέτει κυρτές άκρες όπως τα Galaxy για τον μηδενισμό των bezels και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90 Hz για μια εξαιρετικά ομαλή μετάβαση από εικόνα σε εικόνα και από μενού σε μενού. Οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz έχουν μόνο λίγα gaming smartphones, επομένως το OnePlus 7 Pro νικάει τις ναυαρχίδες των €1,000 σε αυτό το κομμάτι. Επιπρόσθετα, η οθόνη υποστηρίζει το πρωτόκολλο HDR10+ και φωτίζεται περιμετρικά όταν σας έρχεται ειδοποίηση.

Κάτω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί και ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την OnePlus, αυτός ο αισθητήρας είναι ο ταχύτερος στον κόσμο, αφού ξεκλειδώνει το κινητό σε 0.21 δευτερόλεπτα.

OnePlus 7 Pro pop up camera

Όπως είπαμε στην αρχή, το κινητό δεν έχει ούτε bezels, ούτε notch, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απουσιάζει η εμπρόσθια κάμερα. Η OnePlus τοποθέτησε την selfie κάμερα σε έναν pop-up μηχανισμό που ανοίγει από το πάνω μέρος του κινητού όταν ο χρήστης θέλει να βγάλει φωτογραφία. Αυτός ο μηχανισμός ανοίγει μέσα σε 0.53 δευτερόλεπτα και έχει δοκιμαστεί 300,000 φορές χωρίς να παρουσιάσει πρόβλημα – για να φτάσετε αυτόν τον αριθμό θα έπρεπε να ανοιγοκλείνετε την κάμερα 150 φορές την ημέρα για τα επόμενα έξι χρόνια. Η εταιρία αναφέρει επίσης ότι αν σας πέσει το κινητό από το χέρι ενώ βγάζετε φωτογραφία, οι αισθητήρες του θα ανιχνεύσουν την πτώση και αυτομάτως θα κλείσουν την κάμερα για προστατευτεί το κινητό.

Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 16 MP και φακό f/2.0. Στο πίσω μέρος έχουμε μία κάμερα με τρεις αισθητήρες: έναν κύριο 48MP (Sony IMX586 f/1.6), έναν για 3x οπτικό ζουμ (8MP f/2.4) και έναν με υπερευρυγώνιο φακό (16MP f/2.2). Η κύρια κάμερα διαθέτει και ένα νέο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που επιλέγει αυτόματα μεταξύ των τεχνολογιών Laser Focus, PDAF και Contrast AF για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το DxOMark του έδωσε την δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών με 111 πόντους.

OnePlus 7 Pro cameras
[irp][/irp]

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε το chipset Qualcomm Snapdragon 855, έως 12 GB μνήμη RAM, έως 256 GB αποθηκευτικό χώρο, μπαταρία χωρητικότητας 4,000 mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης Warp Charge 3.0 (0-50% σε 20 λεπτά) και στέρεο ηχεία Dolby Atmos.

Το λογισμικό

OnePlus 7 Pro OxygenOS

Όσοι ακολουθούν την κινέζικη κατασκευάστρια θα γνωρίζουν ότι οι Κινέζοι έχουν αναπτύξει μια δική τους έκδοση του Android που λέγεται OxygenOS. Το OxygenOS είναι πολύ “κοντά” στην stock εμπειρία του Android και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους σχόλια της κοινότητας της OnePlus. Η εταιρία δίνει γρήγορα τα updates στις συσκευές της και υποστηρίζει τα κινητά της όπως η Google: δίνει τουλάχιστον δύο μεγάλα updates (π.χ. από το Android 8 στο Android 10) και υποστηρίζει τα κινητά της με τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Το OnePlus 7 Pro τρέχει την έκδοση OxygenOS 9.5 η οποία βασίζεται στο Android 9 Pie και έρχεται με ένα gaming mode και με το Zen Mode για να το ενεργοποιείτε όταν θέλετε ηρεμία και να έχετε πρόσβαση μόνο στις κλήσεις και την κάμερα. Σχετικά με τα παιχνίδια, η OnePlus ενσωμάτωσε στο 7 Pro ένα σύστημα ψύξης όπως έχει το Razor Phone, επομένως το 7 Pro δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα υπόλοιπα gaming phones.

Οι… θυσίες

OnePlus 7 Pro gold

Παρόλα αυτά, το OnePlus 7 Pro δεν είναι ένα τέλειο smartphone. Για να ρίξει την τιμή, η OnePlus έπρεπε να κάνει κάποιες θυσίες: έτσι το 7 Pro δεν έχει πιστοποίηση IP για αντοχή σε σκόνη και νερό, δεν έχει ασύρματη φόρτιση, απουσιάζει η θύρα ακουστικών και ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι επεκτάσιμος. Ακόμη, στα 209 γραμμάρια θεωρείται πολύ βαρύ και στην συσκευασία δεν θα βρείτε ακουστικά.

Κόστος & Κυκλοφορία

OnePlus 7 Pro back charging port

Το OnePlus 7 Pro θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 21 Μαΐου με τιμές:

  • 6GB & 128GB: €699
  • 8GB & 256GB: €749
  • 12GB & 256GB: €819

Αργότερα θα κυκλοφορήσει και η 5G έκδοση η οποία εξωτερικά ­θα είναι ολόιδια με την 4G αλλά εσωτερικά θα έχει μεγάλες αλλαγές για τις νέες κεραίες που χρειάζεται.

[irp][/irp]

Τα επίσημα βίντεο


OnePlus 7 Pro black

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.