XBLOG logo @2x

OnePlus CEO: Το OnePlus 6 θα έχει notch και θα πρέπει να το αγαπήσετε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus, Carl Pei, άρχισε να μιλάει για την πολυ-αναμενόμενη ναυαρχίδα OnePlus 6 και σε μια συνέντευξή του στο The Verge μίλησε για την εγκοπή (notch) στην οθόνη του. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης την παραπάνω φωτογραφία, η οποία δείχνει ένα μέρος του OnePlus 6.

Όπως παραδέχτηκε ο Carl Pei, παρότι υπήρχαν κινητά με εγκοπή στην οθόνη πριν το iPhone X (βλ. Essential Phone και Sharp Aquos S2), μόλις η Apple ανακοίνωσε το επετειακό μοντέλο, οι κατασκευάστριες οθονών παρουσίασαν σχέδια με εγκοπή και οι κατασκευαστές κινητών άρχισαν να τα υιοθετούν. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «η Apple επιταχύνει την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη βιομηχανία.»


Διαβάστε επίσης: Ο @evleaks αποκάλυψε το πίσω μέρος του OnePlus 6


Ο Pei αναφέρει ότι οι κατασκευάστριες κινητών επιλέγουν το μέγεθος του notch. Για παράδειγμα, το Essential Phone έχει τη μικρότερη εγκοπή σε κινητό, ενώ το iPhone X έχει τη μεγαλύτερη. Το μέγεθος της εγκοπής της OnePlus θα είναι στο ενδιάμεσο, και συγκεκριμένα θα έχει διαστάσεις 19.616mm x 7.687mm. Η OnePlus δεν βρίσκει την ανάγκη για ένα σύστημα παρόμοιο με το Face ID, επομένως θα κρύψει στο notch όλες τις βασικές τεχνολογίες που έχουν και τα υπόλοιπα smartphones (όπως τη κάμερα, τον αισθητήρα φωτός και το LED φωτάκι).

Ο CEO της εταιρίας ισχυρίζεται ότι η εγκοπή είναι απαραίτητη για να μπορούν οι χρήστες να απολαύσουν μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, καθώς η μπάρα ειδοποιήσεων μεταφέρεται στα πλάγια του notch. Επιπλέον, η εταιρία έχει δοκιμάσει τις 1,000 δημοφιλέστερες εφαρμογές του Play Store και διαπίστωσε ότι υποστηρίζουν κανονικά την εγκοπή.

«Είναι μια ξεκάθαρη απόφαση: περισσότερη οθόνη για τον χρήστη. Εν κατακλείδι, μάθετε να αγαπάτε το notch.»

Ο Carl Pei προβλέπει ότι όλα τα κινητά, είτε έχουν notch είτε όχι, θα έχουν αναγκαστικά αυτό το μικρό bezel στο κάτω μέρος της οθόνης (“πιγούνι”, chin) για πολύ καιρό επειδή χρειάζονται χώρο για τη κορδέλα σύνδεσης της οθόνης με τη μητρική κάρτα. Ο Pei σχολιάζει ότι η Apple κατάφερε να ξεφορτωθεί το “πιγούνι” επειδή η οθόνη του iPhone X μέσα στο κινητό είναι κυρτή (βλ. εικόνα) και έτσι δεν χρειάζεται να έχει bezel κάτω από την οθόνη για τη κορδέλα. Αυτό κοστίζει πολλά λεφτά και για αυτό καμία άλλη εταιρία δεν το κάνει.

Apple iPhone X display fold
Η οθόνη του iPhone X είναι στη πραγματικότητα καμπυλωτή.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OnePlus αποκαλύπτει ότι το επερχόμενο OnePlus 6 θα έχει υποδοχή ακουστικών επειδή εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιγράψουν το σύστημα χειρονομιών του iPhone X — για παράδειγμα, με ένα swipe προς τα πάνω θα μπορείτε να επιστρέφετε στην αρχική οθόνη. Η αναλογία οθόνη-σώματος θα αγγίζει το 90%, παρότι το κινητό θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα μοντέλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.