XBLOG logo @2x

Η αλήθεια για την οθόνη και την κάμερα του OnePlus 5

Το OnePlus 5 κυκλοφόρησε σε περιορισμένο κοινό την μέρα που ανακοινώθηκε και για αυτό δεν αργήσαμε να μάθουμε για μερικές… ατέλειες που θα μπορούσαν να κάνουν το κινητό λίγο καλύτερο. Αυτές οι ατέλειες αφορούν την οθόνη και τη κάμερα του OnePlus 5, και παρότι δεν αποτελούν πρόβλημα για το κινητό, πιστεύουμε ότι η OnePlus θα έπρεπε να τα διορθώσει αφού πλέον πουλάει ένα κινητό των €500 με το σύνθημα “Ποτέ μην Συμβιβάζεσαι.”

Πρώτα ξεκινάμε με την οθόνη. Η OnePlus αναφέρει ότι το 5 διαθέτει 5,5-ιντσών AMOLED οθόνη με ανάλυση full HD. Ένα μεγάλο “συν” είναι η υποστήριξη DCI-P3 -που διαθέτει και το iPhone 7- για να αποδίδει πιο ζωντανά χρώματα. Αυτό που δεν αναφέρει, όμως, είναι ότι το panel είναι ακριβώς το ίδιο με του OnePlus 3T, το οποίο έχει το ίδιο panel με το 3. Το συγκεκριμένο panel έχει πολύ έγκυρα χρώματα και δεν θα σας απογοητεύσει, όμως δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα panels των νεότερων ναυαρχίδων που θα ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι.

Όσο για τη κάμερα, έχει γίνει μια μικρή παρεξήγηση. Η OnePlus αναφέρει ότι διαθέτει 2x ζουμ -όπως το iPhone 7 Plus- και στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν 2x οπτικό ζουμ. Στην πραγματικότητα είναι 2x lossless ζουμ επειδή το οπτικό ζουμ φτάνει μέχρι το 1.6x και το υπόλοιπο 0.4x είναι ψηφιακό ζουμ. Στην πράξη δεν θα δείτε κάποιο πρόβλημα, όμως σε σύγκριση με άλλα κινητά που διαθέτουν 2x οπτικό ζουμ δεν θα έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Παραμένοντας στο κομμάτι της κάμερας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δεύτερος αισθητήρας (ο τηλεφακός) δεν διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας, οπότε ό,τι τραβάτε στο βίντεο με ζουμ θα φαίνεται κουνημένο.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, αυτές είναι μικρές ατέλειες που θα μπορούσαν να κάνουν το κινητό καλύτερο αν είχαν βελτιωθεί όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στη καθημερινότητα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.