XBLOG logo @2x

Οι τηλεοράσεις της LG είναι οι πρώτες παγκοσμίως που υπερβαίνουν τις επίσημες απαιτήσεις της βιομηχανίας για τις τηλεοράσεις 8K Ultra HD

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι οι τηλεοράσεις της είναι οι πρώτες παγκοσμίως που ξεπερνούν τις αυστηρές απαιτήσεις που έχει θέσει η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (Consumer Technology Association- CTA) για να καθορίσουν τη νέα γενιά προϊόντων και υπηρεσιών 8K Ultra HD, προσφέροντας τέσσερις φορές περισσότερη λεπτομέρεια από την τηλεόραση 4K και 16 φορές μεγαλύτερη από την HDTV.

Η επίσημη ονομασία και το λογότυπο της 8K Ultra HD αναπτύχθηκαν από την CTA που εδρεύει στις Η.Π.Α. με στόχο οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι καταναλωτές να αναγνωρίζουν με ευκολία τα προϊόντα που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις 8K Ultra HD. Οι LG 8K τηλεοράσεις, οι οποίες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη CES 2020, είναι οι πρώτες που ξεπερνούν όλα τα προ-απαιτούμενα κριτήρια της CTA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ανάλυση, τις ψηφιακές εισόδους, το υψηλό δυναμικό εύρος, την αναβάθμιση, το βάθος του bit και τη μεθοδολογία μέτρησης.

Η CTA βάσισε την ευκρίνεια στα όρια που είχε καθορίσει η Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης. Οι οδηγίες μέτρησης που βασίζονται στο λόγο αντίθεσης (contrast modulation – CM) δηλώνουν ότι η ανάλυση πρέπει να πληροί το κατώτατο ελάχιστο όριο λόγου αντίθεσης 50% μαζί με τουλάχιστον 33 εκατομμύρια ενεργά pixels, προκειμένου να πιστοποιηθεί ως 8K UHD. Άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί της βιομηχανίας, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (International Organization for Standardization), χρησιμοποιούν επίσης τον λόγο αντίθεσης (CM) ως δείκτη αναφοράς της βιομηχανίας.

lge cta 8k certification 2 0

Ξεκινώντας τον Ιανουαρίου του 2020, κάθε LG 8K TV θα φέρει το 8K UHD της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών. Τα νέα μοντέλα του 2020 που έχουν βασιστεί στην ηγετική θέση της LG ως μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει 8K τηλεοράσεις σε δύο κατηγορίες – OLED (LG SIGNATURE OLED 8K) and LCD (LG 8K NanoCell TV) – προσφέρουν λόγο αντίθεσης στο εύρος του 90%, ενώ άλλα μοντέλα της αγοράς παραμένουν σε χαμηλά διψήφια ψηφία.

Το τρίτο μέρος των δοκιμών από τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών και πιστοποίησης προϊόντων, Intertek, επικύρωσε ότι η τηλεόραση LG NanoCell των 75 ιντσών υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτούμενες προδιαγραφές μέτρησης λόγου αντίθεσης που θέτει η Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (ICDM), με τη τηλεόραση να προσφέρει την εντυπωσιακή απόδοση λόγου αντίθεσης 90% οριζόντια και 91% κάθετα. Μια άλλη κορυφαία διεθνής εταιρεία δοκιμών, η VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker) ανέφερε σχεδόν ίδια αποτελέσματα λόγου αντίθεσης.
«Η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών αποτελεί τη βασική Αρχή της Τεχνολογίας Καταναλωτών της βιομηχανίας και η χρήση του λογότυπου CTA 8K UHD από την LG στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους καταναλωτές ότι μια πραγματική LG 8K τηλεόραση θα τους προσφέρει την εμπειρία προβολής που περιμένουν», δήλωσε ο Nam Ho-jun, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος Ε&Α της LG Home Entertainment. «Αναμένουμε ότι η σειρά τηλεοράσεων LG 8K για το 2020 θα θέσει νέα πρότυπα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.