XBLOG logo @2x

Οι LG Smart ανακοινώνει το Filmmaker Mode™ σε όλο το περιεχόμενο του Prime Video

H LG Electronics (LG) ανακοινώνει την έναρξη μιας νέας ενημέρωσης λειτουργιών, μέσω της οποίας οι κάτοχοι LG 4K και 8K UHD Smart τηλεοράσεων 2020 και 2021, σε όλο τον κόσμο, μπορούν να βλέπουν αυτόματα ταινίες και σειρές στο Prime Video με Filmmaker Mode™, χαρίζοντας μία εμπειρία θέασης ακριβώς όπως την οραματίστηκαν οι δημιουργοί περιεχομένου.

Το Filmmaker Mode δημιουργήθηκε από την UHD Alliance, η οποία αποτελείται από κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, διανομείς περιεχομένου και εταιρείες τεχνολογίας, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν τις καλύτερες εμπειρίες προβολής UHD. Το Filmmaker Mode, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2019 και εμφανίστηκε στις LG τηλεοράσεις το 2020, σχεδιάστηκε για να διατηρήσει το όραμα των δημιουργών περιεχομένου, φέρνοντας την εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτήν μιας πραγματικής επίσκεψης σε κινηματογράφο.

Η LG και η Amazon ενσωματώνουν πλέον το περιεχόμενο Prime Video με ένα σήμα που ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Filmmaker σε μοντέλα τηλεοράσεων LG 4K και 8K UHD με webOS 5.0 και webOS 6.0[1]. Αυτή η δυνατότητα των συμβατών τηλεοράσεων να ανιχνεύουν και να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στη λειτουργία Filmmaker Mode χωρίς να χρειάζεται ο θεατής να αλλάξει τη ρύθμιση, αποτελεί μια προηγμένη λειτουργία που ανοίγει το δρόμο για τις μελλοντικές τηλεοράσεις, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν καλύτερα streaming υπηρεσίες[2].

Ενώ οι λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως η εξομάλυνση της κίνησης και η ευκρίνεια είναι ιδανικές για τις περισσότερες μορφές περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μερικές φορές μπορούν να κάνουν τις ταινίες μεγάλου μήκους να φαίνονται υπερβολικά επεξεργασμένες. Η λειτουργία Filmmaker Mode απενεργοποιεί αυτόματα οποιεσδήποτε ρυθμίσεις επεξεργασίας εικόνας μπορούν να κάνουν τις ταινίες να φαίνονται σε κάποιο βαθμό αφύσικες, επηρεάζοντας την πρόθεση του σκηνοθέτη.

Παράλληλα, διατηρεί την αρχική αναλογία διαστάσεων, τα χρώματα και τον ρυθμό καρέ της ταινίας, για μια πιο αυθεντική εμπειρία θέασης. Σε συνδυασμό με το βαθύτερο μαύρο, την ενισχυμένη αντίθεση και τα ζωντανά χρώματα των προηγμένων τηλεοράσεων της LG, οι θεατές θα απολαμβάνουν απαράμιλλο ρεαλισμό μέσα από την τεράστια ποικιλία ταινιών και σειρών του Prime Video, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Originals όπως τα The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, The Tomorrow War και την πολυαναμενόμενη επερχόμενη σειρά The Wheel of Time που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου. Η πρόσβαση με ένα κλικ στην εφαρμογή Prime Video παρέχεται από το πλήκτρο συντόμευσης στο Magic Remote της LG[3].

Εκτός από την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, οι UHD τηλεοράσεις της LG, συμπεριλαμβανομένης της εκπληκτικής σειράς OLED τηλεοράσεων, διαθέτουν μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν περαιτέρω την κινηματογραφική εμπειρία θέασης. Το Dolby Vision™ IQ προσαρμόζει έξυπνα τις ρυθμίσεις εικόνας με βάση το είδος περιεχομένου και τις συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας για κάθε ταινία. Για ανώτερο, λεπτομερή ήχο surround, το Dolby Atmos® βοηθά τους θεατές να βιώνουν ακόμη πιο έντονα ό,τι κι αν παρακολουθούν.

[1] Διατίθεται στις smart TVs LG 2021 και 2020 4K και 8K UHD, συμπεριλαμβανομένων όλων των τηλεοράσεων OLED 4K μέσω ενημέρωσης λογισμικού σε συμβατά μοντέλα 2021.
[2] Οι θεατές έχουν την επιλογή να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τη λειτουργία Filmmaker μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου. Μετά την επιβεβαίωση, η λειτουργία Filmmaker Mode μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα στο μενού ρυθμίσεων.
[3] Διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.