XBLOG logo @2x

Οι διαδραστικοί ψηφιακοί πίνακες της LG αλλάζουν τα δεδομένα στις αίθουσες συνεδριάσεων και διδασκαλίας

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τους νέους διαδραστικούς ψηφιακούς πίνακες TN3F και TR3BF οι οποίοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για εκπαιδευτική και επιχειρηματική χρήση καλύπτοντας τις συγκεκριμένες και εξειδικευμένες ανάγκες των χρήσεων αυτών. Οι επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές σειρές προϊόντων της LG σχεδιάστηκαν συνδυάζοντας γνωστές λειτουργίες όπως το Ultra High Definition (UHD) και το IPS (In-Plane Switching) με διαδραστικά εργαλεία σχεδιασμένα για τους χρήστες.

Αυξάνοντας το επίπεδο συνεργασίας στις επαγγελματικές συναντήσεις

LG TR3BF interactive digital boards 1 0

Πολλοί τομείς μιας επιχείρησης, ακόμη και παραδοσιακοί, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η ενέργεια ή η οικονομική διαχείριση, απαιτούν δημιουργική επίλυση προβλημάτων η οποία απαιτεί προσωπική συνεργασία. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι εργάζονται πιο συχνά με συνεργάτες από διάφορες χώρες και με πιο ευέλικτα ωράρια στο γραφείο χωρίς όλοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο κάθε στιγμή. Η λύση της LG με τον πίνακα TN3F για αίθουσες συσκέψεων καθιστά εύκολη την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο πίνακας TN3F αξιοποιεί την ταχύτητα απόκρισης της τεχνολογίας αφής In-Cell, της ίδιας τεχνολογίας που καθιστά τα smartphones ελαφριά και διαδραστικά. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία αφής, η οποία έχει κενό αέρα μεταξύ του γυαλιού και του αισθητήρα, η τεχνολογία In-Cell ενοποιεί τον αισθητήρα, το προστατευτικό γυαλί και την οθόνη LCD. Τα οφέλη είναι ιδιαίτερα σαφή όταν χρησιμοποιείτε το Active Pen με το οποίο η γραφή του χρήστη αναπαράγεται τέλεια στην οθόνη και είναι εμφανής ακόμα και η πίεση της γραφής. Με τη δυνατότητα κατοπτρισμού δεδομένων (data-mirroring) του συστήματος συσκέψεων, δύο άτομα μπορούν να γράψουν στον πίνακα ακόμα και από διαφορετικές τοποθεσίες, επιτρέποντάς τους να σημειώνουν πάνω στον πίνακα σαν να ήταν στον ίδιο χώρο.

Με την εφαρμογή IDB DUO app αντιμετωπίζονται κοινά προβλήματα των συναντήσεων. Το περιβάλλον εργασίας είναι εύκολο στη χρήση και απλοποιημένο, οπότε μία συνάντηση ξεκινάει εύκολα με δύο μικρά, απαλά χτυπήματα στην οθόνη. Η κοινή χρήση αρχείων και οθόνης είναι ενσωματωμένες, έτσι ώστε όλα να τρέχουν εύκολα από ένα σημείο. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν υλικό από τις συναντήσεις μέσω του πίνακα, να το μοιραστούν με τους συμμετέχοντες, να τους στείλουν email ή να το αποθηκεύσουν απευθείας από την οθόνη σε USB, ενώ με την εφαρμογή IDB DUO app, μπορούν να στείλουν τα αρχεία σε smartphones ή υπολογιστές. Ο νέος πίνακας TN3F είναι αυτοτελής καθώς η πλατφόρμα webOS και η εφαρμογή IDB DUO app λειτουργούν ως μέρος των συστημάτων (System on a chip – SoCs).

Εκπαίδευση 3.0

LG TR3BF interactive digital boards 3 0

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη εξέλιξη στις εκπαιδευτικές τεχνικές με ένα πολυδιάστατο, διαδραστικό μοντέλο διδασκαλίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει σε τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στη διαδραστική μάθηση, το ET2020, το IETC και το Erasmusplus. Η LG δημιούργησε τη σειρά TR3BF για να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους σε όλη την αίθουσα διδασκαλίας να βλέπουν καθαρά, χάρη στην ευκρινή UHD εικόνα και τη γωνία θέασης 178° του IPS. Μέχρι 30 μαθητές μπορούν να συνδεθούν, να μοιραστούν οθόνες και να αλληλεπιδρούν μέσω ενός κοινόχρηστου δικτύου ή της εφαρμογής ScreenShare Pro app. Ο πίνακας διαθέτει 20 σημεία πολλαπλής αφής, 10 σημεία γραφής και 2 γραφίδες με διπλά χρώματα, γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές μπορούν να μαθαίνουν ενώ δουλεύουν μαζί παράλληλα. Η λειτουργία του προγράμματος περιήγησης στο web επιτρέπει στους μαθητές να αναζητήσουν ό,τι τους ενδιαφέρει, ενώ οι δάσκαλοι θα εκτιμήσουν τις λειτουργίες σχολιασμού και διαγραφής με το χέρι, οι οποίες συνθέτουν τον μαυροπίνακα του 21ου αιώνα.

Οι νέοι διαδραστικοί ψηφιακοί πίνακες της LG ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.