XBLOG logo @2x

Ο ελέφαντας που μιλάει κορεάτικα!

Αν συναντήσεις τον «Κόσικ» και σε χαιρετήσει, μη τρέξεις στον ψυχίατρο, δεν θα έχεις χάσει τα λογικά σου.

Ο «Κόσικ» είναι ένας διαφορετικός ασιατικός ελέφαντας καθώς μπορεί και λέει απλές λέξεις στα κορεάτικα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Η συμπεριφορά του 15χρόνου ελέφαντα πιθανότατα σχετίζεται με τις εμπειρίες του όταν ήταν ακόμα νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με τους βιολόγους Άγγελα Στέγκερ και Τέκουμσεχ Φιτς.

Ο Κόσικ έμενε πέντε περίπου χρόνια στο Ζωολογικό Κήπο Έβερλαντ της Νότιας Κορέας. Στη φάση της ανάπτυξής του, ο συγκεκριμένος ελέφαντας είχε μοναδική συντροφιά τους ανθρώπους.

Ο Στέγκερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology ανέφερε: «Υποθέτουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους του για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς του με τους ανθρώπους, κάτι που έχουμε διαπιστώσει σε άλλα είδη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν ήχους».

Πριν μερικά χρόνια ο Κόσικ προσέλκυε πολλούς τουρίστες χάρη στην ασυνήθιστη ικανότητά του. Ωστόσο τώρα οι ερευνητές έκαναν πειράματα και άνθρωποι που μιλούσαν κορεάτικα κατέγραψαν ό,τι άκουγαν από τις ηχογραφημένες «ομιλίες» του ελέφαντα.

Έτσι, κολλώντας τη προβοσκίδα του στο στόμα διαπίστωσαν πως ο Κόσικ μπορούσε να προφέρει καθαρά πέντε λέξεις: «γεια», «κάθισε», «όχι», «ξάπλωσε» και «καλό».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.