XBLOG logo @2x

NVIDIA TITAN V: Αυτή είναι η ισχυρότερη κάρτα γραφικών στον κόσμο

Κάθε φορά που η NVIDIA ανακοινώνει μια νέα ναυαρχίδα κάρτα γραφικών, αυτή αυτομάτως παίρνει τον τίτλο της «ισχυρότερης GPU στον κόσμο». Σήμερα η NVIDIA ανακοίνωσε μια νέα ναυαρχίδα, την NVIDIA TITAN V, η οποία όπως καλά μαντέψατε είναι «η ισχυρότερη PC GPU στον κόσμο» σύμφωνα με την εταιρία.

Το «V» στο όνομα της κάρτας μάλλον προέρχεται από τη λέξη Volta. Volta ονομάζεται η νέα αρχιτεκτονική της NVIDIA η οποία είναι σχεδιασμένη για να θέτει νέα όρια στην υπολογιστική ισχύ και τη τεχνητή νοημοσύνη. Η διαδικασία παραγωγής κοστίζει, επομένως για την ώρα δεν θα υπάρξουν οικονομικότερες κάρτες με αρχιτεκτονική Volta.

Η NVIDIA TITAN V κατασκευάζεται με τη διαδικασία 12nm FinFET της TSMC και διαθέτει 5,120 πυρήνες CUDA, 620 πυρήνες Tensor και 12GB HBM2 μνήμη. Οι πυρήνες Tensor είναι μονάδες που βελτιώνουν τη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Οι ταχύτητες της κάρτας αγγίζουν τα 1200MHz.

Η συνολική απόδοση της TITAN V φτάνει τα 110 teraflops. Συγκριτικά, το καμάρι της Sony, το PS4 Pro, παράγει 4.12 teraflops. Είναι έως και 9 φορές πιο δυνατή από τις Titan X / Xp και για αυτό αποτελεί την ιδανική λύση για αρχιτέκτονες, επιστήμονες, βιντεογράφους και παραγωγούς.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA, Jensen Huang, δήλωσε:

«Το όραμα μας για τη Volta είναι να ξεπεράσει κάθε όριο υψηλής απόδοσης σε ό,τι αφορά την επεξεργασία και την τεχνητή νοημοσύνη. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας με μια νέα αρχιτεκτονική στη TITAN V και την παραδίδουμε στα χέρια ερευνητών και επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για να προχωρήσουν σε σπουδαίες ανακαλύψεις. Ανυπομονώ να δω τις τρομερές ανακαλύψεις τους.»

Η τιμή για την NVIDIA TITAN V έχει οριστεί στα $2,999. Σε μια προσπάθεια να αποκλείσει τους “miners,” η NVIDIA επιτρέπει σε κάθε πελάτη να αγοράσει μόνο δύο τέτοιες κάρτες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.