XBLOG logo @2x

Η Nvidia Quadro GV100 είναι η ισχυρότερη κάρτα γραφικών στον κόσμο με 32GB VRAM

Η Nvidia παρουσίασε μια νέα GPU για την οικογένεια Quadro που κερδίζει τον τίτλο της ισχυρότερης κάρτας γραφικών στον κόσμο. Η κάρτα ονομάζεται Nvidia Quadro GV100 και προορίζεται για επαγγελματίες δημιουργούς και γραφίστες που θέλουν να βλέπουν τις δημιουργίες τους να υλοποιούνται σε πραγματικό χρόνο (άλλωστε μόνο αυτοί θα μπορούσαν να ξοδέψουν τόσες χιλιάδες δολάρια μόνο για μία κάρτα).

Η Nvidia Quadro GV100 βασίζεται στην αρχιτεκτονική Volta και προσφέρει ισχύ 7.4 teraflops για rendering διπλής ακρίβειας, 14.8 teraflops για απλό rendering και 118.5 teraflops για λειτουργία deep learning. Διαθέτει μνήμη VRAM 32GB HBM2 και υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης ακόμα μίας Quadro GV100 μέσω του Nvidia NVLink.


Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο gaming monitor NVIDIA BFGD έρχεται με… Google Assistant


Η Quadro GV100 υποστηρίζει επίσης τη νέα τεχνολογία RTX (Real-Time Ray Tracing) που παρουσίασε η Epic Games στο συνέδριο GDC 2018. Το RTX ουσιαστικά είναι ένας αναβαθμισμένος και αληθοφανής τρόπος γραφικής απόδοσης του φωτός και των σκιών σε μια σκηνή, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Για να λειτουργήσει RTX απαιτείται ένας server για το pre-rendering των γραφικών, όμως το αποτέλεσμα είναι τρομερό. Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα στο παρακάτω βίντεο:

Η Nvidia Quadro GV100 θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο με τιμή περίπου $9,000.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.