XBLOG logo @2x

Αποσύρεται το Swype, το πληκτρολόγιο που γέννησε τη λειτουργία “swipe”

Το Swype, το πληκτρολόγιο που κυριολεκτικά άλλαξε τον τρόπο που πληκτρολογούν πολλοί χρήστες στο κινητό τους, μπαίνει και επίσημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η Nuance ανακοίνωσε τον τερματισμό της ανάπτυξης του πληκτρολόγιου, έξι χρόνια μετά την εξαγορά του για $100 εκατομμύρια.

Η Nuance δήλωσε στο The Verge ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του Swype για να επικεντρωθεί σε άλλα προϊόντα. «Η βασική τεχνολογία πίσω από το Swype θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και να βελτιώνεται σε άλλες προτάσεις της Nuance -και θα ενσωματωθεί σε γενικότερες λύσεις βασισμένες στο AI- πιο συγκεκριμένα σε λύσεις βασισμένες Android για αυτοκίνητα,» είπε η εταιρία.

Το Swype αποσύρθηκε από το App Store της Apple και το Play Store της Google, όμως οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή έως ότου εμφανιστούν bugs που θα καθιστούν την χρήση του αδύνατη.

Το Swype αναπτύχθηκε από την ομώνυμη εταιρία Swype Inc η οποία ιδρύθηκε το 2002. Η βασική τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να γράψει μια λέξη περνώντας το δάχτυλό του (ή μια γραφίδα) πάνω από τα γράμματα χρησιμοποιεί αλγορίθμους διόρθωσης σφαλμάτων και ένα μοντέλο γλώσσας για να μαντέψει την επιθυμητή λέξη. Η πρώτη συσκευή που διέθετε το Swype ήταν το Samsung Omnia II με Windows Mobile και αργότερα και ερχόταν προ-εγκατεστημένο σε διάφορες συσκευές, όπως τα Nokia N9, Nokia N950, Samsung wave s8500, Motorola CLIQ, Motorola CLIQ XT, Motorola DEFY, Motorola Atrix 4G και HTC HD2 (T-Mobile USA). Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησε στο Play Store για το Android και τον Ιούνιο του 2014 έγινε διαθέσιμο και μέσω του App Store για τα iPhone, όταν η Apple έφερε την υποστήριξη για πληκτρολόγια τρίτων στο iOS 8. Από τότε πολλά άλλα πληκτρολόγια έχουν αντιγράψει τη λειτουργία swipe, όπως πληκτρολόγια μικρών προγραμματιστών, το Gboard της Google και το HTC Touch Input.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.