XBLOG logo @2x

Η Nokia και η Vodafone στήνουν 4G δίκτυο στο… Φεγγάρι

Η Γερμανική εταιρία PTScientists έχει συνεργαστεί με την Audi για να παράγουν δύο τετρακίνητα rovers που θα προσγειωθούν στο Φεγγάρι, και αν όλα πάνε καλά, θα επιστέψουν στο σημείο προσγείωσης του Apollo 17. Αυτά είναι προγραμματισμένα για το 2019, και για να πραγματοποιηθούν η Nokia συνεργάστηκε με τη Vodafone για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών στο Φεγγάρι χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία 4G LTE.

Το δίκτυο που θα στήσουν οι δύο εταιρίες θα επιτρέπει στους μηχανικούς της PTScientists να επικοινωνούν με τα rovers και να λαμβάνουν τα δεδομένα τους. Συγκεκριμένα, τα rovers θα “μιλάνε” με τη βάση που θα στήσει η Vodafone και θα της στέλνουν τα δεδομένα τους, έπειτα αυτή θα επικοινωνεί με το ALINA (Autonomous Landing and Navigation Module) μέσω της συχνότητας 1800 MHz, και αυτό θα στέλνει τα δεδομένα στη PTScientists. Η Nokia, που ήδη αναπτύσσει εξοπλισμό δικτύων για το διάστημα, θα φτιάξει τον εξοπλισμό ο οποίος θα ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό.

Το 4G είναι λιγότερο ενεργοβόρο από το αναλογικό ράδιο και μπορεί να στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα στον σταθμό ALINA. Χάρη σε αυτή την αποστολή θα έχουμε HD βίντεο από το δορυφόρο μας και ίσως διαψευστούν οι θεωρίες συνωμοσίας ότι δεν πατήσαμε ποτέ εκεί μόλις δούμε σε βίντεο υψηλής ποιότητας τον εξοπλισμένο που άφησαν οι τελευταίοι αστροναύτες εκεί πριν από 46 χρόνια…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.