XBLOG logo @2x

Nokia Siemens Networks: Επίδειξη data κλήσης HSPA+ 112 Mbps

Στο Mobile World Congress 2010 της Βαρκελώνης, η Nokia Siemens Networks παρουσιάζει μια επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης 112 Mbps.

Η κλήση πραγματοποιείται με ταυτόχρονη χρήση τεσσάρων ασύρματων πομποδεκτών σταθμού βάσης ή αλλιώς «φορέων», για μία σύνδεση δεδομένων. Η υποδομή δικτύου με αυτήν την τεχνολογική βελτίωση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στην αγορά μέχρι το 2011. Αυτή η επιτυχής επίδειξη αποδεικνύει την βιωσιμότητα των τεχνολογιών πολλαπλών φορέων στα δίκτυα HSPA+ και τις δυνατότητές τους να προσφέρουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και αυξημένη χωρητικότητα δικτύου για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η επίδειξη διεξήχθη με χρήση ενός σταθμού βάσης Flexi Multiradio Base Station της Nokia Siemens Networks και τερματικά δοκιμών που παρέχονται από την Qualcomm.

Η επίδειξη από τη Nokia Siemens Networks συνδυάζει τέσσερις φορείς HSPA για την αύξηση της απόδοσης και τις ταχύτητες αιχμής.

Εξισορροπώντας την κυκλοφορία δεδομένων μεταξύ των τεσσάρων φορέων στη σύνδεση λήψης (downlink), η τεχνολογία πολλαπλών φορέων παρέχει καλύτερες ταχύτητες, καλύτερη χρήση των πόρων των σταθμών βάσης και υψηλότερη απόδοση φάσματος. Η τεχνολογία τεσσάρων φορέων θα τυποποιηθεί στο 3GPP Έκδοση 10. Μια δυνατότητα σταθμού βάσης που χρησιμοποιεί δύο φορείς ανά σύνδεση δεδομένων θα είναι διαθέσιμη από τη Nokia Siemens Networks ήδη από το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Οι σταθμοί βάσης Flexi Base Station της Nokia Siemens Networks και ο ασύρματος ελεγκτής δικτύου (RNC) μπορούν να υποστηρίξουν HSPA τεσσάρων φορέων με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού. Ένα δίκτυο HSPA+ μπορεί, θεωρητικά, να υποστηρίξει ταχύτητες 28 Mbps ή 42 Mbps με έναν μόνο φορέα 5 MHz.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.