XBLOG logo @2x

Η Nokia σταματάει να βγάζει προϊόντα για καταναλωτές

Η Nokia προσπαθεί τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Microsoft, να βγάλει νέα προϊόντα για καταναλωτές σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το παλιό της όνομα. Αυτές οι προσπάθειες σταματούν σήμερα, όπως και η λειτουργία του τμήματος υγείας της Φιλανδικής εταιρίας.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τη Withings πίσω στον συνιδρυτή της, Éric Carreel. Η Nokia εξαγόρασε τη Withings πριν από δύο χρόνια για $191 εκατομμύρια έτσι ώστε να ενισχύσει το τμήμα “Digital Health” που ίδρυσε εκείνη τη περίοδο.

Δυστυχώς για τη Nokia αυτή ήταν μια πολύ κακή κίνηση, αφού το τμήμα υγείας δεν της αποφέρει σημαντικά κέρδη και οι εκτελεστικοί της εταιρίας δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν αυτή την επιχείρηση σε ένα σημαντικό κομμάτι της Nοkia. Αυτό αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα των Φιλανδών για το πρώτο τρίμηνο του έτους: από τα €4.9 δισεκατομμύρια (καθαρές πωλήσεις) μόνο τα €16 εκατομμύρια προέρχονται από το τμήμα υγείας.

Στην ανακοίνωση σχετικά με τη πώληση της Withings πίσω στον συνιδρυτή της, η Nokia έγραψε ότι ο νέος της στόχος είναι να γίνει μια επιχείρηση που συνεργάζεται μόνο άλλες επιχειρήσεις (B2B) και θα παρέχει άδειες χρήσης για τις πάμπολλες πατέντες που κατέχει. Θυμίζουμε ότι η Nοkia δουλεύει επάνω σε δίκτυα νέας γενιάς, όπως το 5G, ενώ τα τελευταία κινητά που βλέπουμε με την επωνυμία της κατασκευάζεται από την HMD Global.

Η πώληση της Withings θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όμως το μέλλον της επωνυμίας της είναι άγνωστο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.