XBLOG logo @2x

Nokia Ovi: 2.3 εκατ. downloads καθημερινά

Με τους χρήστες των υπηρεσιών  Ovi και Ovi Store να πλησιάζουν τα 140 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο, η Nokia ανακοίνωσε ότι οι νέες εγγραφές που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση υπερβαίνουν τις 200.000, ενώ το πλήθος των αρχείων που διακινούνται φτάνει τα 2.3 εκατ. downloads ανά ημέρα! Το Ovi Suite είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες, και δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια κατόχους Nokia smartphones να αποκτήσουν εφαρμογές όπως τα Ovi Maps, Ovi Music, Ovi Messaging, Apps Store και Ovi Lifetools.

Παράλληλα, η όλο και μεγαλύτερη διείσδυση του Ovi και του Ovi Store στις κοινότητες των χρηστών, βοήθησε 70 developers να ξεπεράσουν το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads ο καθένας. Developers που πλησίασαν ή και ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, περιλαμβάνουν την Digital Chocolate, την Electronic Arts, την Gameloft, την Indiagames, την PepsiCo, το Qik, το Shazam, τη Herocraft και την Offscreen.

Η Herocraft, εταιρεία που διαθέτει τίτλους παιχνιδιών όπως το Farm Frenzy ανακοίνωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια downloads για τα παιχνίδια της και το Offscreen, που διαθέτει διάφορα touchscreen apps, έχει περισσότερα από 45 εκατομμύρια downloads. Η πλήρης λίστα με τη γεωγραφική κατανομή των developers είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα Forum.Nokia.com. Στη λίστα περιλαμβάνονται 39 δημιουργοί περιεχομένου από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, 14 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 10 από την Ασία και τον Ειρηνικό, και 7 από την Κίνα.

Στα υπόλοιπα ορόσημα, αναφορικά με τη λειτουργία του Ovi, συμπεριλαμβάνονται:

  • Ανανέωση του Ovi Store: με την πρόσφατη έναρξη διάθεσης του νέου Nokia N8, το περιβάλλον του Ovi Store έγινε πιο φιλικό, η ανεύρεση περιεχομένου πιο γρήγορη, ενώ προστέθηκαν περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Foursquare και το ιδιαίτερα επιτυχημένο παιχνίδι Angry Birds. Φυσικά, πρόσβαση στο ανανεωμένο Ovi Store θα αποκτήσουν σταδιακά και όλα τα νέα  Symbian smartphones.
  • Βελτιώσεις για τους developers, όπως νέα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών, δωρεάν χρήση Java και Symbian (free signing), δυνατότητα αγορών αλλά και διαφήμισης (δοκιμαστικά) μέσα από τις εφαρμογές, βελτιωμένο μοντέλο revenue share και προηγμένα στατιστικά ανά developer.
  • Οι σημαντικές προσθήκες στο Nokia Qt Software Development Kit (SDK) είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 70% στις γραμμές του κώδικα που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία εφαρμογών που απευθύνονται στην οικογένεια των Symbian smarphones της εταιρείας.
  • Συνεχής επέκταση των Ovi Maps σε ολόκληρο τον κόσμο κι ενσωμάτωση περισσότερων νέων λειτουργιών. Η πλοήγηση ‘Walk and drive’ είναι διαθέσιμη σε 78 χώρες και σε 46 γλώσσες, περιλαμβάνει στοιχεία για τα ΜΜΜ σε 80 πόλεις, ενώ υποστηρίζει εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με βάση τη γεωγραφική θέση του χρήστη. Κάθε μέρα, η συνολική χρήση των χαρτών ισοδυναμεί με το γύρο του κόσμου 80 φορές.
  • Διαθεσιμότητα περισσότερων από 11 εκατομμύρια κομμάτια μουσικής (Ovi Music) σε 38 αγορές, και παράλληλα χρήση του GigFinder app για την εύρεση συναυλιών με βάση τις μουσικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Η Nokia αποτελεί το μεγαλύτερο μέσο πώλησης μουσικής στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ινδία, τη Φινλανδία, και τη Ν. Αφρική.
  • Το Ovi Mail και το Ovi Chat ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια λογαριασμούς, το Nokia Messaging στέλνει αυτή τη στιγμή email και instant messaging σε 4 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι νέες λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης του Nokia N8 και των υπόλοιπων νέων συσκευών Symbian βελτιώνουν την εμπειρία από τη χρήση του Facebook και του Twitter.
  • Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους στο Ovi Lifetools, μια εφαρμογή με υπηρεσίες αγροτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 4.7 εκατομμύρια συνδρομητές σε Κίνα, Ινδία και Ινδονησία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.