XBLOG logo @2x

Nokia N96: Το νέο μου κινητό τηλέφωνο

Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν να αποχωριστώ τα πολυαγαπημένα μου κινητά με λειτουργικό Windows Mobile και να περάσω σε μια άλλη πλατφόρμα που είχα αρκετό καιρό να δουλέψω.

Οπότε αποφάσισα να αγοράσω ένα από τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα της Nokia που κυκλοφορούν στην αγορά, τουλάχιστον όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το νέο μου κινητό ακούει στο όνομα N96 και σίγουρα από εξοπλισμό διαθέτει τα πάντα. Μπορεί όταν το φωνάζεις να μην έρχεται μόνο του κοντά σου, αλλά νομίζω πως αυτό είναι το μόνο που δεν κάνει.

Νοkia N96

Σίγουρα ένα από τα προτερήματα του Ν96 είναι η ύπαρξη εσωτερικής μνήμης flash, χωρητικότητας 16 GB. Παράλληλα μπορεί να δεχθεί και κάρτες μνήμης microSD, αν και δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ ποτέ περισσότερη μνήμη.

Η οθόνη του μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε κινητό, ωστόσο οι 2,8″ πιστεύω πως είναι ιδανικές για προβολή φωτογραφιών, ακόμα και για παρακολούθηση βίντεο. Παρόλο που το N96 ενσωματώνει τηλεοπτικό δέκτη DVB-H, δεν νομίζω ότι θα καταφέρετε να τον αξιοποιήσετε στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέσα στο 2009.

Νοkia N96

Η ψηφιακή κάμερα των 5 Μegapixels με τον φακό Tessar της Carl Zeiss και όλες τις γνωστές imaging λειτουργίες, όπως και η λειτουργία της αυτόματης εστίασης (autofocus), υπόσχονται πολύ καλές φωτογραφίες.

Λειτουργίες όπως Wi-Fi, Bluetooth, GPS, καθώς και υποστήριξη HSDPA, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από ένα τέτοιο τηλέφωνο.

Δύο πράγματα που δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση είναι η ποιότητα κατασκευής και η μπαταρία του τηλεφώνου.

Νοkia N96

Όσον αφορά την ποιότητα, μην περιμένετε να δείτε τίποτα ιδιαίτερο. Ο slide μηχανισμός του τηλεφώνου δεν με ικανοποίησε σε καμία περίπτωση. Τα δύο μέρη έχουν αρκετό «τζόγο», θυμίζοντας μου πάρα πολύ ένα Nokia 6270 που είχε περάσει κάποια στιγμή από τα χέρια μου στο παρελθόν.

Για την μπαταρία ό,τι και να πω είναι λίγο. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της Nokia να ενσωματώσει στο N96 την «μισητή» μπαταρία BL-5F των 950 mAh.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το N96 είναι ένα από τα κορυφαία κινητά τηλέφωνα της Nokia αυτή τη στιγμή. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τα λεφτά του, κυρίως λόγω της όχι και τόσο καλής ποιότητας κατασκευής του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Nokia N96 στο photo set που δημιουργήσαμε στο flickr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.