XBLOG logo @2x

Nokia E72: Επαγγελματικό τηλέφωνο με κάμερα 5 Megapixels

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Nokia E71 ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η φινλανδική εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή του διαδόχου του, ο οποίος θα ακούει στο όνομα E72. Μπορεί σχεδιαστικά να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του E71, ωστόσο έχει αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, που σίγουρα θα σας κερδίσουν. Το λειτουργικό του τηλεφώνου παρέμεινε το ίδιο με του Ε71, δηλαδή έχουμε S60 3rd edition.

Μιας και η σχεδίαση παραμένει σχεδόν ίδια, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αλλαγή στην οθόνη, η οποία διατηρείται στις 2,4″ (landscape) με ανάλυση QVGA, καθώς και στο QWERTY πληκτρολόγιο. Ακριβώς κάτω από την οθόνη έχουμε ένα οπτικό navi key το οποίο βοηθάει στην καλύτερη πλοήγηση στα διάφορα μενού του τηλεφώνου.

Η κάμερα των 5 Megapixels που ενσωματώνει το E72 σίγουρα θα το βοηθήσουν να προσελκύσει κι άλλου είδους κοινά εκτός από τους επαγγελματίες. Ένα τέτοιο τηλέφωνο δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει Wi-Fi, HSDPA (Up to 10 Mbps), GPS, καθώς και Bluetooth. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το E72 έρχεται εφοδιασμένο με 3,5 mm θύρα ακουστικών, καθώς και υποδοχή για σύνδεση μέσω USB.

Το E72 λογικά θα το δούμε λίγο μετά το καλοκαίρι, με τιμή περίπου 350 ευρώ προ φόρων, μαζί με κάρτα μνήμης microSD 4 GB.

Nokia E72

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.