XBLOG logo @2x

Nissan: Ετοιμάζει τον αντίπαλο του Mazda ΜΧ-5

Το πιο πετυχημένο roadster όλων των εποχών, το Mazda MX-5, εξακολουθεί ουσιαστικά να “παίζει” μόνο του σε μια ολόκληρη και ταυτόχρονα ποθητή κατηγορία: αυτή των πισωκίνητων roadster. Το MR2 της Toyota δεν υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ τα Z4 και SLK των BMW και Mercedes αντίστοιχα, ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και είναι αρκετά πιο ακριβά.

Τα καλά νέα έρχονται από το στρατόπεδο της Nissan, η οποία ακολουθώντας τη μόδα αναβίωσης παλιών μοντέλων θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο το θρυλικό 200SX. Ίσως όχι με την σκληροπυρηνική μορφή που είχε με την έννοια των απόλυτων επιδόσεων και πλαγιολισθήσεων, αλλά με σκοπό να απευθύνεται σε ένα πιο πλατύ κοινό, προσβλέποντας έτσι σε μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Η σχεδίαση θα είναι ένα μείγμα από 370Ζ και του πρωτότυπου Urge που είχαμε δει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το 2006, αλλά τα «καυτά» νέα έρχονται από τα μηχανικά μέρη: το πισωκίνητο roadster θα χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση κοντά στους 200 ίππους (μυρίζει Renault Sport εδω πέρα…) και κατανάλωση γύρω στα 8 λίτρα ανά 100 km. Τα 0-100 km/h απόσταση θα έρχονται σε λιγότερο από 7 sec και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 225 km/h.

Οι πρώτες πληροφορίες αφήνουν πολλές υποσχέσεις απέναντι σε μια κατηγορία που θα αποκτήσει και άλλα μοντέλα, όπως το μελλοντικό Toyota MR2, αλλά και το υβριδικό Honda CR-Z.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.