XBLOG logo @2x

Nintendo Switch Lite: Η νέα κονσόλα των €199

Η Nintendo προχώρησε στην ανακοίνωση του Nintendo Switch Lite, μιας οικονομικότερης έκδοσης του Switch ιδανική για παιδιά, και όχι μόνο. Θα λέγαμε ότι αντικαθιστά το Nintendo 3DS, όμως η εταιρία το αρνείται.

Το Nintendo Switch Lite είναι σαν το αρχικό Switch, μόνο που δεν μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση και τα χειριστήρια Joy-Con είναι ενσωματωμένα επάνω του. Είναι ελαφρύτερο από το αδερφάκι του, στο αριστερό Joy-Con έχει τοποθετηθεί ένα κλασικό D-pad (αντί των μεμονωμένων κουμπιών του original) και έχει αφαιρεθεί η βάση στο πίσω μέρος του.

Nintendo Switch Lite 12

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε μια μικρότερη HD οθόνη αφής 5,5-ιντσών (αντί για 6,2”) η οποία δεν υποστηρίζει την αυτόματη αλλαγή φωτεινότητας, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε έναν νέο επεξεργαστή που υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Switch, αλλά είναι λιγότερο ενεργοβόρος. Η συσκευή υποστηρίζει όλα τα περιφερειακά του Switch (Joy-Con, Switch Pro, Poké Ball Plus) και έχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο, NFC και κεραίες WiFi, Bluetooth.

Το Nintendo Switch Lite θα κυκλοφορήσει μαζί με το The Legend of Zelda: Link’s Awakening στις 20 Σεπτεμβρίου σε τρία χρώματα με κόστος €199. Θυμίζουμε ότι η Nintendo ανακοίνωσε και το ανανεωμένο Switch με μεγαλύτερη μπαταρία.

Nintendo Switch Lite: Επίσημο βίντεο και εικόνες

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.