XBLOG logo @2x

Nintendo 2DS XL: Η νέα φορητή κονσόλα με κόστος $150

Η Nintendo φαίνεται ότι πιστεύει ακόμα στις φορητές κονσόλες, και για αυτό, εν έτει 2017 ανακοίνωσε το Nintendo 2DS XL. Η Sony, αντιθέτως, πιστεύει ότι αυτές οι κονσόλες δεν έχουν μέλλον οπότε δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του PS Vita.

Όπως και να ‘χει το Nintendo 2DS XL είναι εδώ για όσους θέλουν να παίζουν τα κλασικά παιχνίδια της Nintendo (υποστηρίζει τους τίτλους του DS και του 3DS). Είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του 2DS με 82% μεγαλύτερες οθόνες και clamshell σχεδιασμό, αλλά πρακτικά μιλάμε για ένα 3DS XL χωρίς την -άχρηστη- τρισδιάστατη απεικόνιση των παιχνιδιών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά στις κονσόλες της Nintendo έχουν μικρή σημασία, επομένως το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι η οθόνη του έχει διαγώνιο 4.9 ιντσών και στο εσωτερικό του βρίσκουμε τον ίδιο επεξεργαστή με εκείνον του 3DS. Επίσης ενσωματώνει NFC και δέχεται κάρτες μνήμης microSDHC (συμπεριλαμβάνεται μία χωρητικότητας 4 GB).

Το Nintendo 2DS XL θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 28 Ιουλίου με κόστος $149.99 και αργότερα θα έρθει στην Ευρώπη.

Τέλος, οι Γιαπωνέζοι ανακοίνωσαν ότι το Nintendo Switch έχει πουλήσει ήδη 2.74 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το παιχνίδι Zelda: Breath of the Wild για το Switch σημείωσε 2.76 εκατομμύρια πωλήσεις. Υπολογίζεται ότι ακόμα 1.1 εκατομμύριο παίκτες αγόρασαν τον εν λόγω τίτλο για το Nintendo Wii U. Η Nintendo πιστεύει ότι οι πωλήσεις του Switch θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. και έχει ήδη συναντήσει πρόβλημα να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.