XBLOG logo @2x

Nikon D6: Νέα κορυφαία full-frame DSLR για επαγγελματίες

Η Nikon παρουσιάζει το νέο κορυφαίο μοντέλο DSLR: τη Nikon D6. Από τις ειδησεογραφικές λήψεις έως την κάλυψη διεθνών αθλητικών συναντήσεων, αυτή η εξαιρετική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Με το ισχυρότερο σύστημα AF της Nikon έως τώρα και με γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή για τη μεταφορά εικόνων σε πραγματικό χρόνο, η D6 επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν εικόνες και να τις παραδίδουν χωρίς περιορισμούς. Ο νέος μηχανισμός AF είναι πιο γρήγορος από ποτέ. Μια διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) με υψηλότερη πυκνότητα κάλυψης κατά 1,6x σε σύγκριση με την D5 οδηγεί την ακρίβεια σε νέα ύψη. Προσθέστε και την απαράμιλλη απόδοση ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, καθώς και το ανώτερο επίπεδο απόδοσης στην απόκτηση θεμάτων. Ένα αυξημένο εύρος επιλέξιμων μοτίβων AF επιλογής περιοχής από ομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιούν τη ρύθμιση AF για οποιαδήποτε εργασία και να επιτυγχάνουν περισσότερες καθαρές λήψεις της δράσης.

Nikon D6 2

Οι ενσωματωμένες συνδέσεις στη φωτογραφική μηχανή εξασφαλίζουν τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς καθώς βρίσκεστε εν κινήσει και δεν μειώνονται ενώ τραβάτε λήψεις. Οι βελτιωμένες ροές εργασίας εξασφαλίζουν περισσότερους τρόπους για να επιλέξετε και να δώσετε προτεραιότητα στις κύριες λήψεις για μεταφορά, χαρίζοντας στους φωτογράφους ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα χώρο όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Οι οθόνες υψηλής ανάλυσης της φωτογραφικής μηχανής παρέχουν βελτιωμένη προβολή και αναγνωσιμότητα, ενώ η D6 διατηρεί παράλληλα το ανθεκτικό σώμα που ανέδειξε την D5 σε αγαπημένο μοντέλο για τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει:

Η D6 είναι ένας εκπληκτικός διάδοχος της Nikon D5. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Nikon περιλαμβάνει βελτιώσεις σε σχέση με την προκάτοχό του με καθοριστική για τον κλάδο λειτουργία AF και ευέλικτη συνδεσιμότητα. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη δράση, τον φωτισμό ή το περιβάλλον. Μπορείτε όμως να ελέγξετε την D6 και αυτή η DSLR σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε όλες τις καθοριστικές στιγμές.

Σύνοψη των βασικών λειτουργιών της Nikon D6

  • AF πεδίου 105 που θέτει νέα πρότυπα: Διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) που φτάνει έως τα -4,5 EV στο κεντρικό σημείο εστίασης και -4 EV σε όλα τα άλλα σημεία. Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα με περισσότερες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για απαράμιλλη δυνατότητα παρακολούθησης. Βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνών για κορυφαία λήψη θεμάτων.
  • Πετύχετε ακριβώς τη λήψη που θέλετε: Η D6 επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν εκείνοι το αρχικό σημείο εστίασης κατά τη λήψη με AF αυτόματης επιλογής περιοχής και να θέτουν προτεραιότητα στα μάτια του θέματος κατά τη χρήση AF αυτόματης επιλογής περιοχής ή παρακολούθησης 3D.
  • Κορυφαία ακρίβεια και ταχύτητα: Εκμεταλλευτείτε τις ταχύτητες ριπής που φτάνουν τα 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με πλήρες AF/AE ή έως 10,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία άηχης φωτογράφισης.
  • Ποιότητα εικόνας κορυφαίου μοντέλου: Φακοί μοντούρας F. Αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου 20,8 MP. Επεξεργαστής εικόνας EXPEED 6. Αισθητήρας RGB 180K pixel. Μεγάλο εύρος ISO 100–102400 επεκτάσιμο σε ISO 3280000 και σε ISO 50.
  • Γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή: Ενσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth και GPS. Το ενσύρματο LAN της φωτογραφικής μηχανής υποστηρίζει το πρότυπο 1000BASE-T και επιτυγχάνει ταχύτερη επικοινωνία κατά περίπου 15% σε σύγκριση με την επίσης καταξιωμένη D5.
  • Οπτικό σκόπευτρο 0,72x με στοιχεία OLED: Εξασφαλίζει απόλυτα ακριβή επιβεβαίωση σε ένα ευρύ πεδίο προβολής, χωρίς καθυστέρηση. Στο σκόπευτρο εμφανίζονται ενδείξεις pitch and roll.
  • Απλοποιημένη ροή εργασιών: Περισσότεροι τρόποι να ελέγξετε, να επιλέξετε και να μεταφέρετε τις κύριες λήψεις χάρη στην εξαιρετικά ευκρινή οθόνη αφής 3,2 ιντσών. Οι βασικές λήψεις μπορούν να σταλούν στην αρχή της ουράς αποστολής καθώς μεταφέρετε εικόνες σε υπολογιστή μέσω ενσύρματου LAN ή από τη σύνδεση Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής.
  • Ευέλικτες υποδοχές καρτών: Οι διπλές υποδοχές κάρτας δέχονται κάρτες XQD και CFexpress, τις ταχύτερες κάρτες που είναι διαθέσιμες έως σήμερα. Επωφεληθείτε από τις γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης, εγγραφής και μεταφοράς.
  • Εργονομικές εξελίξεις: Οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα και δυνατότητα ανάγνωσης. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις κύριες θύρες ακόμη και όταν φωτογραφίζετε με συνδεδεμένο ασύρματο πομπό.
  • Ανθεκτική και ασφαλής: Το στιβαρό σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε περιβάλλον, ενώ παράλληλα η D6 είναι συμβατή με τις δημοφιλείς κλειδαριές Kensington.

Εκτός από τη Nikon D6, η εταιρεία Nikon παρουσίασε και δύο νέους φακούς NIKKOR Z: τον υπερευρυγώνιο NIKKOR Z 20mm f/1.8 S και τον τηλεφακό zoom NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Και οι δύο φακοί εστιάζουν γρήγορα, ήσυχα και ομαλά και διαθέτουν εκτενή στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

Ο NIKKOR Z 20mm f/1.8 S επεκτείνει τη σειρά φακών S-line f/1,8 υψηλής απόδοσης για το σύστημα Nikon Z. Όταν το εύρος δεν είναι αρκετό, αυτός ο φωτεινός, υπερ-ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης 20 mm είναι μια εντυπωσιακή επιλογή. Τα προηγμένα οπτικά στοιχεία, η ευρεία μοντούρα Z και το σταθερό στρογγυλό διάφραγμα f/1,8 9 λεπίδων δίνουν τη δυνατότητα για συναρπαστική απόδοση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Η ευκρίνεια είναι εξαιρετική από άκρη σε άκρη και μοναδική στις κοντινές αποστάσεις χάρη στην ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,20 m. Το γυάλινο στοιχείο ED και η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνουν τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Σε κάθε περίσταση αυτός ο φακός mirrorless αποτυπώνει πολλά περισσότερα από τη θέα.
Ο NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR έρχεται στην οικογένεια Nikon Z ως ο τέλειος επαγγελματικός φακός για να συλλαμβάνετε εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες και video. Ως ένας από τους πιο compact τηλεφακούς zoom που διατίθεται τώρα, χωράει εύκολα στις μικρότερες τσάντες εξοπλισμού. Η μεγάλη μοντούρα Z έχει επιτρέψει μια μοναδική σχεδίαση όπου τα μεγαλύτερα στοιχεία φακού είναι στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ισορροπία και ευκολία χειρισμού. Η οπτική σχεδίαση εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες με έντονα χρώματα και δυνατό κοντράστ, είτε φωτογραφίζετε σε ευρείες γωνίες είτε σε αποστάσεις τηλεφακού. Αποτυπώστε υπέροχα πλάνα video πλήρους κάδρου, χάρη στο προηγμένο οπτικό σύστημα NIKKOR που αξιοποιεί πλήρως την ανώτερη ποιότητα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής Nikon Z.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει:

Αυτοί οι νέοι φακοί NIKKOR προσθέτουν ακόμη περισσότερες δημοφιλείς εστιακές αποστάσεις στο σύστημα Nikon Z. Είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για video, σε στενούς εσωτερικούς χώρους ή έξω στη φύση, όσοι ασχολούνται με τις εικόνες έχουν πλέον ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να ανταποκρίνονται σε όσα συμβαίνουν με τα δημιουργικά εργαλεία που χρειάζονται

Απόλυτο εύρος και ελευθερία. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Γρήγορος υπερευρυγώνιος φακός mirrorless f/1,8: Συγκλονιστική ευκρίνεια από άκρο σε άκρο και υπέροχη απόδοση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Απίστευτη ευκρίνεια: Η ευκρίνεια είναι απίθανη και εξαιρετική σε κοντινές αποστάσεις. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,20 m δίνει στους φωτογράφους τον έλεγχο του κάδρου—από κοντινές λήψεις έως το άπειρο.

Όμορφο bokeh: Ο προηγμένος οπτικός σχεδιασμός επιτυγχάνει εξαιρετικές λάμψεις και φυσικό bokeh.

Ευκρινείς, καθαρές εικόνες: Το γυάλινο στοιχείο ED και τα ασφαιρικά στοιχεία φακού διορθώνουν τις χρωματικές εκτροπές, ενώ η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.

Έτοιμος για video: Η εστίαση είναι γρήγορη, ομαλή και αθόρυβη. H αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης σχεδόν εξαλείφεται.

Στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες: Κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

Για όλα τα ταξίδια σας. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Nikon D6 NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Εξαιρετικά compact τηλεφακός zoom: Φακός mirrorless πλήρους κάδρου 24–200 mm ευρυγώνιου zoom έως zoom τηλεφακού.

Έτοιμος για ταξίδι: Ζυγίζει μόλις 570 g και χωράει εύκολα σε μικρότερες τσάντες εξοπλισμού. Ο διακόπτης ασφάλισης του zoom διατηρεί τον φακό σε πλήρη σύμπτυξη όταν βρίσκεται στην τσάντα εξοπλισμού σας.

Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: Ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,5 m στα 24 mm και 0,7 m στα 200 mm.

Εξαιρετικός για video: Η αυτόματη εστίαση είναι αθόρυβη σαν ψίθυρος. H αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης μειώνεται, όπως και η μετατόπιση εστίασης κατά τη ρύθμιση του zoom.

Ευκρινείς, καθαρές εικόνες: Το γυάλινο στοιχείο ED ασφαιρικού φακού και τα στοιχεία ασφαιρικού φακού εξασφαλίζουν ελάχιστη παραμόρφωση στο σύνολο του εύρους zoom. Η επίστρωση ARNEO της Nikon μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις για πιο καθαρές εικόνες.

Ανθεκτικός σε σκόνη και σταγονίδια: Ο φακός έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία. Η επίστρωση φθορίου απωθεί ενεργά τη σκόνη και τη βρομιά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.